Novih 2,9 milijuna kuna bespovratnih sredstva Požeško-slavonskoj županiji, gradovima i općinama

Autor: D.K.

Prema svemu sudeći neki će gradonačelnici, načelnici općina ili njihovi zamjenici iz Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem postati stalni gosti u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Naime proteklog 16.svibnja potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju. Za sufinanciranje takvih projekata općine i gradovi su dobili 2,8 milijuna kuna dodajući dodatnih 500 tisuća kuna odobrenih požeško-slavonskoj županiji, O ČEMU SMO PISALI.

Danas su čelnici gradova i općina odnosno njihovi zamjenici i požeško-slavonski župan s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisali ugovore za nova financiranja projekata i to za pripremu lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje.

Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 200 tisuća kuna za Nastavni centar opće županijske bolnice Požega koji je ugovor potpisao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. U ime grada Pleternice, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić potpisao je ugovor financijski vrijedan 350 tisuća kuna za pripremu projekta rekonstrukcije i sanacije kurije Kušević u Kuzmici. Za pripremu projekta izgradnje društveno-sportskog objekta u Kaptolu odobreno je 250 tisuća kuna koji je ugovor o dodijeli sredstava potpisao kaptolački načelnik Mile Pavičić. Općini Čaglin je odobreno 400 tisuća kuna za financiranje pripreme projekta – izradu dokumentacije za Sovsko jezero – Turistička destinacija prirodne baštine. Ugovor je potpisao načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Za izradu projektne dokumentacije rekonstrukcija zgrade Sportskog centra u Kutjevu odobreno je 170 tisuća kuna koji dokument je potpisao o dodjeli sredstava kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. Gradu Pakracu odobreno je 500 tisuća kuna za financiranje izrade projekta za Centar za pružanje usluga i smještaja i socijalne skrbi. Ugovor s ministricom je potpisao je zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac. Za izradu dokumentacije za izgradnju pješačke i biciklističke staze uz državne ceste općini Brestovac koju je predstavljao Zdravko Mandić odobreno je 200 tisuća kuna. Gradu Požegi odobreno je za izradu projektne dokumentacije za zelenu urbanu mobilnost 600 tisuća kuna. Općini Velika odobreno je 230 tisuća kuna koji je ugovor, ovoga puta došao potpisati s ministricom Žalac, načelnik općine Vlado Boban za izradu projekte dokumentacije za rekonstrukciju Športsko-rekreacijskog centra Velika.

Foto: Gr.D.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88