Novi predsjednik Predrag Livak održao prvu konferenciju za novinare

Autor: D.K.

PLANINARI novi predsjednik LivakPOŽEGA – Preuzevši čelno mjesto požeškh planinara, od prof.dr.sc. Antun Lovrić, Predrag Livak je predstavio svoje najbliže suradnike.

Na nedavnoj je skupštini izabran predsjednik i upravni odbor društva nakon čega je upravni odbr HPD-a Sokolovac izabrao druga tijela za rad društva. Za blagajnicu je izabrana Manuela Zima-Čevapović, za kroničara Irena Topalušić dok je za tajnika izabran Ivan Šumiga. Dopredsjednik će biti Antun Petrović, inače vodič izletničke sekcije društva.

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti za naredni period posebice pokladna veselica koja će se održati u subotu, 1.ožujka 2014. godine.

PLANINARI-konferencija za novinare 25.2.2014. novo vodstvo

-tradicionalna “pokladna veselica” ove se godine održava u Planinarskom dom Lapjak u Velikoj , u našem prostoru. Do sada smo bili gosti u nekim drugim prostorima, a ovo je prilika da se sada družimo i okupljamo u svom prostoru–ističe Manuela Zima-Čevapović.

Posjećenost “pokladnih veselica” je jako dobra uz bogate i zanimljive sadržaje, zabavne igre i tombole, za koju su se već pobrinuli članovi HPD-a.

Pozivaju se svi zainteresirani da se odazovu na “pokladnu veselicu” za koju se ulaznice, po cijeni od 60 kuna, mogu nabaviti u prostorijama HPD-a Sokolovac u Požegi, utorkom i petkom od 19 do 21 sati ili u trgovini Orljava u Požegi.

Što se tiče aktivnosti vezanih za izlete niti njih ne manjka što je vidljivo iz plana koji je prestavljen.

-predstoje nam Papučki jaglaci 23.ožujka. U lipnju je izlet na Sovskom jezeru gdje je susret planinara, pjesnika i slikara. Planiraju se barem dva puta mjesečno neki izleti. U kolovozu na Veliko rujno i spomen izlet Juliju Kempfu. U rujnu Kalnik i Ružica grad, u listopadu Risnjak, Učka i Zvečevo, dok je u studenom Bilogora i nepoznati Papuk, a prosincu Planinarski tjedan i Fokinom stazom iznad Pakraca-istaknuo je dopredsjednik HPD-a Antun Petrović.

HPD Sokolovac se po prvi puta, ove godine, uključuje u obilježavanje manifestacije “Međunarodni dan planinara”, koji se baš ne obilježava niti po svijetu niti Hrvatskoj.

-U petak 7.ožujka obilježiti će se “Međunarodni dan planinara” iako taj dan nije prepoznat od Hrvatskog planinarskog saveza niti je u Hrvatskoj zaživio. Kako bismo promovirali i popularizirali planinarstvo u petak će se, 7.ožujka, postaviti štand u pješačkoj zoni, u Požegi, gdje će se građani moći učlaniti u HPD te dobiti informacije kako započeti s planinarenjem i koje prednosti za suvremenog čovjeka proizlaze iz bavljenja planinarenja-rekao je tajnik Ivan Šumiga.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot