Novi predsjednik Božidar Terzić, te tajnik Ivan Včelik

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Poštujući legalitet i pravne norme naše zemlje udruga je djelovala štiteći interese društva i svojih članova stvaranjem pravne podloge za legalno bavljenje lovstvom, držanjem i nošenjem oružja, štiteći u zakonskim okvirima ukupni pravni status svakog člana – naglasio je na izbornoj godišnjoj skupštini Lovačkog društva „Sveti Hubert“ iz Požege predsjednik Ivan Gašpar.

Njihov pionirski posao u organiziranju djelovanja lovaca bez lovišta nastavlja se u Hrvatskom lovačkom savezu  organiziranjem istog takvog puta što je potvrda da su ovi požeški lovci odavno shvatili uvjete koji su pred njima ulaskom u EU. Stoga pozdravljaju ovu inicijativu uz naglasak da treba organizirati bolju koordinaciju unutar Hrvatskog lovačkog saveza i lovačkih udruga što je dobra polazna točka za organiziranje lovstva i lovaca u slijedećem razdoblju.

Sudjelovali su u lovovima na poziv drugih lovaca, a princip im je odlazak u lov kao turista tj. kupovinom lovnog dana sa otkupom divljačine po redovnim cijenama. I nadalje je otvoren problem bolje komunikacije unutar društva „Sv. Hubert“ jer dio članova živi u drugim krajevima uključujući i izvan granica naše zemlje.

Sudionici skupštine izabrali su za novog predsjednika Božidara Terzića, tajnik je i nadalje Ivan Včelik, te blagajnik Blagoje Vuksanović.

Donijet je novi program rada kojim se predviđa primanje novih članova, organiziranje stručnih izleta, suradnja sa drugim društvima radi odlaska u lov, te pomoći tim društvima u lovu na štetočine. Rad skupa pozdravio je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović najavivši daljnju potporu.

Voditelj streljačke sekcije „Sv. Huberta“ Augustin Markanović Aga iznio je rezultate njihova nastupa na kojemu su osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju, a problem vlastitog strelišta za treninge pokušat će riješiti u suradnji sa  požeškim društvima „Sokolovac“ i „Šijak“ koji imaju vlastite zemljišne površine i lovišta.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot