Novi predsjednik Božidar Terzić, te tajnik Ivan Včelik

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Poštujući legalitet i pravne norme naše zemlje udruga je djelovala štiteći interese društva i svojih članova stvaranjem pravne podloge za legalno bavljenje lovstvom, držanjem i nošenjem oružja, štiteći u zakonskim okvirima ukupni pravni status svakog člana – naglasio je na izbornoj godišnjoj skupštini Lovačkog društva „Sveti Hubert“ iz Požege predsjednik Ivan Gašpar.

Njihov pionirski posao u organiziranju djelovanja lovaca bez lovišta nastavlja se u Hrvatskom lovačkom savezu  organiziranjem istog takvog puta što je potvrda da su ovi požeški lovci odavno shvatili uvjete koji su pred njima ulaskom u EU. Stoga pozdravljaju ovu inicijativu uz naglasak da treba organizirati bolju koordinaciju unutar Hrvatskog lovačkog saveza i lovačkih udruga što je dobra polazna točka za organiziranje lovstva i lovaca u slijedećem razdoblju.

Sudjelovali su u lovovima na poziv drugih lovaca, a princip im je odlazak u lov kao turista tj. kupovinom lovnog dana sa otkupom divljačine po redovnim cijenama. I nadalje je otvoren problem bolje komunikacije unutar društva „Sv. Hubert“ jer dio članova živi u drugim krajevima uključujući i izvan granica naše zemlje.

Sudionici skupštine izabrali su za novog predsjednika Božidara Terzića, tajnik je i nadalje Ivan Včelik, te blagajnik Blagoje Vuksanović.

Donijet je novi program rada kojim se predviđa primanje novih članova, organiziranje stručnih izleta, suradnja sa drugim društvima radi odlaska u lov, te pomoći tim društvima u lovu na štetočine. Rad skupa pozdravio je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović najavivši daljnju potporu.

Voditelj streljačke sekcije „Sv. Huberta“ Augustin Markanović Aga iznio je rezultate njihova nastupa na kojemu su osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju, a problem vlastitog strelišta za treninge pokušat će riješiti u suradnji sa  požeškim društvima „Sokolovac“ i „Šijak“ koji imaju vlastite zemljišne površine i lovišta.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.