Novi čelnici ustanova i institucija u Požeštini započeli su svoje mandate mimo volje onih koji se smatraju moćnim pojedincima i političarima

Autor: DK

Ovih dana započeli su mandat neki novi upravitelji i čelnici pojedinih institucija u požeškom kraju. Tako je Zvonimir Leopoldović imenovan upraviteljem Kaznionice, Tomislav Ferenc, upraviteljem Zatvora, a prof. dr. sc. Borislav Miličević novi je dekan Veleučilišta u Požegi. Jasminka Antunović, imenovana je za predstojnicu Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Požegi, koju je funkciju obaljala i do sada samo kao vršitelj dužnosti. 

Na istoku Požeško-slavonske županije, točnije u Domu za odrasle osobe Ljeskovica, povjerenje Upravnog vijeća i suglasnost nadležnog Ministarstva socijalne skrbi RH za još jedan mandat dobila je ravnateljica Rada Matoš iako je bilo pokušaja nekih navodno moćnih pojedinaca da to onemoguće! Činjenica da je ona krenula u novi mandat govori dovoljno o njihovoj velikoj moći!!!

Hrvoje Ceranić postao je prvim čovjekom požeške Filijale Financijske agencije Fina opet mimo volje nekih pojedinaca, a bilo je pokušaja da na tu funkciju zasjedne jedan drugi čovjek tim pojedincima od „povjerenja“ neovisno što se iza njihovog kandidata vuku dugi repovi čak i do kriminalnih rabota!

Kako saznajmo iz nama dobro pouzdanih izvora ima pokušaja da se maknu još neki čelnici institucija i ustanova, no prema našim informacijama do toga neće doći. Dio naših tvrdnji rezultat su poziva redakcije Požega portala da nam ljudi prijavljuju uhljebe i druge zanimljive, te po mnogome čudne slučajeve zapošljavanja u svojim sredinama i to uz intervenciju lokalnih moćnika.

Uz sve to ne treba zaboraviti da na nekim radnim mjestima u požeškoj sredini  imamo pojedince (čitaj uhljebe) koji se na papiru vode da rade, no to uopće ne čine i nisu se u životu nikada vrući vode napili, no plaće redovito primaju…, naravno iz nekog proračuna bilo lokalnog ili državnog. Bilo je i nekih težnji za produljenje ugovora i premještaj „zaslužnog“ pojedinaca s jednog radnog mjesta na drugo što također zasada nije prošlo, a riječ je o jednoj instituciji na državnoj razini, koja ima svoje organizacijske jedinice  u županijskim središtima tj. gradovima kao što su Slavonski Brod i Požega.

Možda će nam neki čitatelji zamjeriti što ne idemo s imenima tih pojedinaca , možda i političara, koji misle da su moćni, ali sve u svoje vrijeme. Svi će oni doći na red i ispunjavati novinarske stupce poput zamjenika požeškog gradonačelnika Marija Pilona za kojeg nam stižu informacije u koje je prosto teško povjerovati, a koje ćemo na način koliko to budemo mogli provjeriti i pisanom riječju objaviti.   

Neki su “moćnici”, oni koji se takvima smatraju, učili odnosno pokušali, što se kadroviranja tiče, puno toga učiniti ali im puno toga nije pošlo za rukom jer su njihove križaljke bile nerealne i bez ikakve osnove. Bilo bi bolje takvima da se bave onim poslom koji im je povjeren, a ne da im je kadroviranje osnovni i prioritetni zadatak u svakodnevnom radu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: