Novi BMW M4 kabrio spustio krov prije New Yorka

Autor: R.K.

Novi BMW M4 kabrio spustio krov prije New Yorka (foto/video)

U New Yorku nas čekaju brojne premijere. Jedna od onih koja će generirati dosta pažnje je ona novog BMW-a M4 u kabriolet izvedbi. Baš kao i kupe izvedba kabriolet je zadržao onaj agresivan dizajn koji jasno upućuje da gledamo neki M primjerak i u priču donosi tvrdi sklopivi krov koji se sprema za 20 s pri brzinama do 18 km/h…

Osim tvrdog sklopivog krova nema tu previše razlika između kabrioleta i kupea M4. Pokreće ih isti 3.0-litreni TwinPower turbak sa šest cilindara koji raspolaže s 431 KS i 550 Nm okretnog momenta. Ta snaga dostatna je da kabriolet do stotke dođe za 4.4 s kada je spomenuti motor uparen s klasičnim šest-stupanjskim ručnim mjenjačem dok je 0.2 s bolje vrijeme ostvarivo ako se ona na kotače prenosi preko sedam-stupanjskog M mjenjača s dvostrukom spojkom. Maksimalna brzina je identična jer su ju Bavarci elektronski limitirali na 250 km/h.

Spomenuta snaga na kotače se šalje preko Active M diferencijala, a tu su i elektromehanički upravljački sustav M karakteristika i snažnije M kočnice. Oni zahtjevniji kao opciju na raspolaganju imaju adaptivni M ovjes i karbonsko keramičke diskove s M kliještima obojenim u zlatnu boju.

Govorimo li o unutrašnjosti tu je sve isto kao i kod kupea M4. Jedina razlika je vjetar u kosi koji ćete osjetiti kada spustite sklopivi krov. Tu su dakle sportski upravljač presvučen kožom, tako tretirana sportska sjedala s kontrastnim prošivima, M ručica mjenjača i M oznake kako ipak ne biste zaboravili da sjedite u nekom M modelu.

izvor: automotoportal

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.