Nove pjesme, jazz i svirka na uho

Autor: V.M.

SilvijaPOŽEGA –   Organizatori Aurea festa ove godine očekuju više posjetitelja nego prošle godine.

 – Zasigurno će ove godine biti više posjetitelja jer su programi ove godine puno sadržajniji, odnosno, preko tjedna su puno intenzivniji. Atraktivni su i izvođači i voditelji jer smo se uistinu potrudili da ove godine za svaki dan dovedemo poznate izvođače. Nadalje, imamo i nove festivale kao što je Festival jazza. On će nam donijeti jednu sjajnu priču jer, možemo slobodno reći da je Big band jedan veliki brand u cijeloj Hrvatskoj, ne samo Požegi… Više posjetitelja trebalo bi biti i zbog toga jer se u Požegi ponovo snima emisija Lijepom našom. Uspjeli smo to dogovoriti s HRT-om iako nije običaj da se ona tako često snima u jednom gradu. Nastupit će nekoliko KUD-ova i nekoliko poznatih izvođača kao što su Indira, Jasmin Stavros, Željko Bebek, Nina Kraljić, a koji neće nastupiti na festivalu. Petak i subota su udarni dani kada imamo sjajne programe. Posjetitelji će otprilike 70 minuta slušati nove pjesme a potom isto toliko stare hitove tih pjevača. Uz sve ovo, svaki dan od 16 sati u šetališnoj zoni imat ćemo Festival gastronomije i vina, koji je prošle godine bio iza gradske kuće, a od 17 sati svaki dan predviđeni su i nastupi KUD-ova. Bit će tu i Muzej u loncu, odnosno natkuhavanje osoba iz javnog života, doći će nam i izlagači iz cijele Slavonije sa svojim proizvodima, potom mađioničari, iluzionisti…imat ćemo opet ‘kutak bećarca’ pa ‘kutak jazza’…Očekujemo da će se u cijeloj šetališnoj zoni osjećati taj festivalski duh. Ono što je ove godine dodatna priča koju smo uspjeli dogovoriti s našim ugostiteljima – to je noćni život koji će opravdati naš slogan “7 dana 7 noći”. Prošle godine nam je to nedostajalo i kad je završio program na Trgu ljudi su se razilazili kućama ili su odlazili u kafiće. Ove godine će se program nastaviti u nekim kafićima u kojima će svirati ‘tamburaši na uho’, jazzeri i slično. Sve će to trajati do ranih jutarnjih sati. I na kraju, ove godine očekujemo lijepo vrijeme i zbog svega ovoga, očekujemo i više posjetitelja – objasnila je prodirektorica festivala za marketing Silvija Podoljak.

Kako bi se na festival pravovremeno privukla pozornost šire javnosti, poduzeto je niz marketinških aktivnosti.

– Već od lipnja smo slali prve letke s našim autobusima APP-a po cijeloj Hrvatskoj i šire. Zatim, na nekoliko desetaka autobusa smo ispisali taj naš slogan ’7 dana 7 noći’ pa se i to vozilo po cijeloj Hrvatskoj. Sve vrijeme nas je pratio Narodni radio kao i domaći mediji. Plakati su poljepljeni po cijeloj Hrvatskoj, mi organizatori često sudjelujemo u raznim radio emisijama… – dodala je S. Podoiljak.

Osim Jazz festivala, ovogodišnji Aurea fest imat će još ‘dodataka’. Prvi od njih je Aurea fest polumaraton koji će se održati u subotu s početkom u 9 sati a organizira ga Atletski klub. Ulicama grada trčat će se 21 kilometar, a predviđena je i utrka za građane od 8,5 kilometara. –  Već sada je prijavljeno stotinjak trkača iz cijele Hrvatske i ja pozivam građane da dođu i bodre ih. Na cilju će ih dočekati snaše s kolačima i rakijom kako bismo imali taj slavonski ‘štih’. Želja nam je da ova trka postane jedna od boljih u Hrvatskoj – kazala je Silvija Podoljak. Istog dana od 18 do 19 sati održat će se Festival povijesnih postrojbi. Projekt je to koji su Trenkovi panduri realizirali uz pomoć HABOR-a, Ministarstva kulture i Grada Požege.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot