Nove pjesme, jazz i svirka na uho

Autor: V.M.

SilvijaPOŽEGA –   Organizatori Aurea festa ove godine očekuju više posjetitelja nego prošle godine.

 – Zasigurno će ove godine biti više posjetitelja jer su programi ove godine puno sadržajniji, odnosno, preko tjedna su puno intenzivniji. Atraktivni su i izvođači i voditelji jer smo se uistinu potrudili da ove godine za svaki dan dovedemo poznate izvođače. Nadalje, imamo i nove festivale kao što je Festival jazza. On će nam donijeti jednu sjajnu priču jer, možemo slobodno reći da je Big band jedan veliki brand u cijeloj Hrvatskoj, ne samo Požegi… Više posjetitelja trebalo bi biti i zbog toga jer se u Požegi ponovo snima emisija Lijepom našom. Uspjeli smo to dogovoriti s HRT-om iako nije običaj da se ona tako često snima u jednom gradu. Nastupit će nekoliko KUD-ova i nekoliko poznatih izvođača kao što su Indira, Jasmin Stavros, Željko Bebek, Nina Kraljić, a koji neće nastupiti na festivalu. Petak i subota su udarni dani kada imamo sjajne programe. Posjetitelji će otprilike 70 minuta slušati nove pjesme a potom isto toliko stare hitove tih pjevača. Uz sve ovo, svaki dan od 16 sati u šetališnoj zoni imat ćemo Festival gastronomije i vina, koji je prošle godine bio iza gradske kuće, a od 17 sati svaki dan predviđeni su i nastupi KUD-ova. Bit će tu i Muzej u loncu, odnosno natkuhavanje osoba iz javnog života, doći će nam i izlagači iz cijele Slavonije sa svojim proizvodima, potom mađioničari, iluzionisti…imat ćemo opet ‘kutak bećarca’ pa ‘kutak jazza’…Očekujemo da će se u cijeloj šetališnoj zoni osjećati taj festivalski duh. Ono što je ove godine dodatna priča koju smo uspjeli dogovoriti s našim ugostiteljima – to je noćni život koji će opravdati naš slogan “7 dana 7 noći”. Prošle godine nam je to nedostajalo i kad je završio program na Trgu ljudi su se razilazili kućama ili su odlazili u kafiće. Ove godine će se program nastaviti u nekim kafićima u kojima će svirati ‘tamburaši na uho’, jazzeri i slično. Sve će to trajati do ranih jutarnjih sati. I na kraju, ove godine očekujemo lijepo vrijeme i zbog svega ovoga, očekujemo i više posjetitelja – objasnila je prodirektorica festivala za marketing Silvija Podoljak.

Kako bi se na festival pravovremeno privukla pozornost šire javnosti, poduzeto je niz marketinških aktivnosti.

– Već od lipnja smo slali prve letke s našim autobusima APP-a po cijeloj Hrvatskoj i šire. Zatim, na nekoliko desetaka autobusa smo ispisali taj naš slogan ’7 dana 7 noći’ pa se i to vozilo po cijeloj Hrvatskoj. Sve vrijeme nas je pratio Narodni radio kao i domaći mediji. Plakati su poljepljeni po cijeloj Hrvatskoj, mi organizatori često sudjelujemo u raznim radio emisijama… – dodala je S. Podoiljak.

Osim Jazz festivala, ovogodišnji Aurea fest imat će još ‘dodataka’. Prvi od njih je Aurea fest polumaraton koji će se održati u subotu s početkom u 9 sati a organizira ga Atletski klub. Ulicama grada trčat će se 21 kilometar, a predviđena je i utrka za građane od 8,5 kilometara. –  Već sada je prijavljeno stotinjak trkača iz cijele Hrvatske i ja pozivam građane da dođu i bodre ih. Na cilju će ih dočekati snaše s kolačima i rakijom kako bismo imali taj slavonski ‘štih’. Želja nam je da ova trka postane jedna od boljih u Hrvatskoj – kazala je Silvija Podoljak. Istog dana od 18 do 19 sati održat će se Festival povijesnih postrojbi. Projekt je to koji su Trenkovi panduri realizirali uz pomoć HABOR-a, Ministarstva kulture i Grada Požege.

Više iz kategorije