Novcem kojim je općina Velika plaćala kredit i dugovanja ove će godine kupiti radne bilježnice svim osnovnoškolcima

Autor: DK

VELIKA – Općina Velika poput velike većine jedinica lokalnih samouprava u Požeško-slavonskoj županiji nema dugovanja i plaćanja rata kredita, za razliku od nekih koji se s tim ne mogu pohvaliti.

Naslijeđena ogromna dugovanja i financijske obveze dugi su niz godina pritiskale proračun općine Velike koji je bio ograničen na plaćanje samo onog nužnog i zakonom propisanog što jedna jedinica lokalne samouprave ima u obvezi. Sve je to stvaralo “noćnu moru” tamošnjem načelniku Vladi Bobanu dok nije vratio i otplatio onu posljednju lipu dugovanja koju otplatu i nije toliko zvučno objavio, kako bi to neki učinili “urbi et orbi”.

Tiho i samozatajno u kolovozu prošle godine objavio je načelnik Boban da se općina Velika riješila svih dugovanja i da više nema nikakvih dugovanja prema nikome.

-Nama je bitno da smo skinuli hipoteku s općinske zgrade, s groblja, križeva… – kazao je prošle godine načelnik Boban upitan o vraćenom kreditu i skidanju hipoteke.

Financijska sredstva koja su izdvajana za otplaćivanje kredita načelnik Boban je preusmjerio, prema svemu sudeći, u najbolju moguću svrhu, kupnju radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s područja njegove općine. Radi se o 230 tisuća kuna koja su sredstva osigurana u proračunu.

Ovo je prvi puta da općina Velika izdvaja sredstva iz proračuna za tu svrhu što je za svaku pohvalu što je roditeljima učenika velika i značajna pomoć, posebno onima koji imaju više osnovnoškolaca.

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: