Novčanu nagradu za šampionski kulen nije zadržao za sebe: Jure Polić Strinić iz Požege darovao tri tisuće kuna obitelji u potrebi

Autor: DK

Slobodno se može reći da je Jure Polić Strinić iz Požege šampion i u humanosti što je dokazao svojim plemenitim djelom.

Naime, Jure Polić Strinić šampion je ovogodišnje požeške Kulenijade za što je dobio financijsku novčanu nagradu u iznosu od tri tisuće kuna. Od prvog dana požeške Kulenijade, a to je punih 39 godina, Jure donosi svoju suhomesnatu deliciju na ocjenjivanje. Kroz sve te godine osvojio je brojna priznanja i nagrade među kojima je bilo i onih šampionskih kao i ove godine. Uz plakete i medalje dobivao je i novčana sredstva, koja je ove godine odlučio nekom pokloniti, jer kako kaže njemu nisu prijeko potrebna, a nekome će dobro doći.

Tu nam je svoju namjeru najavio one večeri kada je proglašen šampionom za svoj kulen samo je zamolio da s tom informacijom ne idemo u javnost jer se želio konzultirati s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem kako bi dobio informaciju koja je obitelj u potrebi. Budući da grad raspolaže s informacijama i o obiteljima kojima je pomoć potrebna nije trebalo dugo čekati. Međusobno su dogovorili da Jure donira tri tisuće obitelji Blatančić iz Požege, Vranduka.

U toj prigodi uručenja novčanih sredstava danas je Jure s gradonačelnikom Puljašićem posjetio deveteročlanu obitelj Blatančić koja je uz novac dobila i od grada Požege prigodan poklon kojem su se najviše radovali mališani, Leon i desetogodišnji Petar te blizanci Tea i Niko koji imaju trinaest mjeseci. U obitelji Tomislava i Željke Blatančić žive još i sedamnaestogodišnja kći i trinaestogodišnji sin David.

Oca Tomislava nije bilo kod kuće, jer je bio na poslu pa se njegova supruga zahvalila na prigodnim poklonima novčanom daru za koji se već zna da će dobro doći prilikom građevinskih zahvata na kući koje planiraju obaviti.

Ostaje nam za vidjeti hoće li drugi šampioni u narednim godinama slijediti primjer Jure i biti velikodušni donatori dobivene novčane nagrade.

Više iz kategorije