Nova vozila za sestrinske službe Doma zdravlja Požeško-slavonske županije: “Činimo sve za poboljšanje pružanja zdravstvenih usluga” /FOTO/

Autor: DK

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio je ključeve vozila medicinskim sestrama požeško-slavonskog Doma Zdravlja koje obavljaju svakodnevne poslove na terenu, pružanju zdravstvene zaštite u službama patronaže, kućne njege i palijative. Na primopredaji vozila uz župana Tomaševića bili su i ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki, predsjednik Upravnog vijeća te ustnove, prim. dr.sc. Drago Gašpar i glavna sestra Vlasta Raštegorac.

Vozila će biti raspoređena prema potrebama i biti zamijenjena onima koja su bila stara 15 godina, s kojima su se obavljali poslovi u pakračkoj palijativnoj skrbi, te kućne njege na području grada Pleternice i patronažne zdravstvene zaštite na području općine Čaglin i grada Pleternice.

-Vozila, vrijedna više od 210 tisuća kuna financirana su sredstvima Požeško-slavonske županije i uz pomoć HEP grupacije. Zajednički smo radili na projektu ,,Svjetlo na zajedničkom putu” u kojemu nam je HEP sufinancirao kupovinu jednog vozila za palijativnu skrb u gradu Pakracu. Ostala dva vozila bit će za potrebe kućne njege na području grada Pleternica te za patronažnu zdravstvenu zaštitu na području grada Pleternica i općine Čaglin. Želim se zahvaliti svima na sudjelovanju i pomoći u ovom projektu, a posebna zahvala županu Alojzu Tomaševiću bez kojeg ova priča ne bi ni započela djelovati – rekao je ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja Marijan Višaticki.

O tome da će nova vozila znatno podići kvalitetu sestrinskih usluga nešto više je rekao prim. dr.sc. Drago Gašpar, predsjednik Upravnog vijeća naglasivši kako je to ujedno i potvrda dobrog rada svih čimbenika.

-Upravno vijeće je, nogometnim rječnikom rečeno, “vezni igrač” između Županije kao osnivača i ravnatelja. Naša velika zadaća bila je prethodno izabrati novog ravnatelja, a kao i bivši i sadašnji nastavlja činiti sve na poboljšanju na razini primarne zdravstvene usluge kako bi svim našim građanima ta usluga bila što dostupnija i kvalitetnija. I dalje ćemo, u suradnji sa županom donositi odluke u skladu sa Zakonom, ali i u skladu s potrebama našeg stanovništva – istakao je prim. Gašpar.

Unapređenje voznog parka svjedoči nabavka novih vozila koje zadovoljstvo ne skriva požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Kao župan sam jako sretan i ponosan što mi tako funkcioniramo i surađujemo. Kupnjom ovih novih vozila s ceste smo maknuli vozila stara 15 godina i time znatno poboljšali sigurnost djelatnika, kvalitetu i brzinu djelovanja pri poslu. Ovo je još jedna dobra suradnja u nizu koja je došla kraju i donijela nam dobre rezultate za danas pa siguran sam i za budućnost svih zaposlenika i pacijenata Doma zdravlja. Ponosan sam također na izvješće ravnatelja i predsjednika vijeća u kojemu naš Dom zdravlja koji je dug niz godina bio u minusu, ove godine je zabilježeno gotovo milijun kuna uštede što je dokaz da uz dobru reorganizaciju i dobre projekte koji se na kraju pokažu isplativim možemo postići jako dobre rezultate i u budućnosti. – rekao je župan Alojz Tomašević.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »