Nova vozila hitnoj medicinskoj pomoći za još kvalitetniji rad: “Drugi smo po izlasku na intervencije na razini Hrvatske, težimo ka prvom mjestu” /FOTO/

Autor: DK

Na simboličan način požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio je ključeve i time predao je na korištenje dva nova vozila Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Vrijednost vozila 1,1 milijun kuna od kojih županija sufinancira 450 tisuća, a Zavod za hitnu medicinu 650 tisuća kuna.

Vozila su naknadno opremljena dodatnom medicinskom opremom, defibrilatorom, respiratorom, aspiratorom, videolaringoskopom… ukupne vrijednosti po 300 tisuća kina za svako vozilo. Odrađena je i edukacija djelatnika za rad s opremom, ukupno 45 djelatnika u što je dodatno uloženo 50 tisuća kuna.

Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića na svečanosti primopredaje vozila bili su, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić, njegov zamjenik dr. Rihard Perinović, predsjednik Upravnog vijeća Mato Matijević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Sandra Sekulić, ravnatelj požeško-slavonskog Doma Zdravlja Marijan Višaticki i dr.

Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

– Zahvaljujem se svojim kolegama ravnatelju Doma zdravlja i ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo te predsjedniku Upravnog vijeća, svojim djelatnicima koji su ovdje, a posebno županu Alojzu Tomaševiću koji je i najvećim dijelom zaslužan za ova dva vozila koja je Hitna medicinska pomoć u Požegi danas dobila. Na taj način mi smo sve naše timove u Zavodu za hitnu medicinu opskrbili s ovakvim vozilima. Prosječna starost vozila po timu je jedna godina, što je respektabilno. Malo je zavoda u Hrvatskoj koji imaju takav prosjek i takvu kvalitetu vozila – rekao je ravnatelj Fabijan Barišić te dodao da je Požeško-slavonska županija druga po prosjeku vremena izlaska na intervenciju u Republici Hrvatskoj.

– Drago mi je biti danas ovdje i sudjelovati u obnavljanju voznog parka jedne jako važne ustanove te samim time dolazimo u sam vrh europske hitne medicine. Ponosan sam i na sve rezultate, čestitam ravnatelju i predsjedniku vijeća, ali i svim timovima jer svi zajedno vrhunski odrađujete posao i vodite brigu za sve stanovnike naše županije. Mi jesmo relativno mala županija, ali smo na određeni način izduženi od istoka do zapada, no 20 ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima i postižu izvanredne rezultate. Požeško-slavonska županija na ovaj način nastavlja brigu za stanovnike da dođu što prije do medicinskog osoblja i prime pomoć koja im je potrebna, a također nastavljamo rad na zdravstvenim institucijama i uređenju istih. Čast mi je predati ova dva ključa za nova vozila ljudima koji spašavaju živote u ovoj županiji – župan Alojz Tomašević.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: