Nova ulaganja na području općine Jakšić: Uz rekonstrukciju glavnog voda vodovoda izvode se i pripremni radovi za izgradnju kružnog toka /FOTO/

Autor: DK

Zbog dotrajalosti i učestalog pucanja vodovodnih cijevi u Osječkoj ulici u Jakšiću izvode se radovi na rekonstrukciji glavnog voda vodovoda. Bilo je neophodno pristupiti navedenim radovima koji se financiraju sredstvima Hrvatskih voda, vodovodne tvrtke Tekija d.o.o i općine Jakšić, a njihova vrijednost je gotovo pola milijuna kuna.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Rekonstrukcija se provodi u duljini nešto većoj od 450 metara, u vrijednosti od gotovo 500 tisuća kuna. Radove izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak. U narednih mjesec dana očekuje se dovršetak planiranih radova odnosno zamjena starog voda novim vodovodnim cijevima. U sklopu rekonstrukcije ujedno se postavlja podzemni vod električne energije od trafostanice u Osječkoj ulici do trafostanice u Alojzija Stepinca – ističe Ivica Kovačević dodajući kako su svi radovi koji se trenutno izvode  predradnja za buduću gradnju kružnog toka na križanju državne ceste DC51 (Osječka ulica) i županijske ceste ŽC4116 (Stjepana Radića ulica).

-Za izgradnju kružnog toka ishođena je građevinska dozvola. Hrvatske ceste su uvrstile u svoj plan tu investiciju za realizaciju. Za gradnju kružnog toka prema projektnoj dokumentaciji utrošit će se nešto više od 2,5 milijuna kuna – zaključuje načelnik Kovačević vidno zadovoljan novim investicijama na području općine.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: