Nova TV donirala Obrtničkoj školi profesionalnu kuharsku opremu i uređaje (FOTO)

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Još pamtimo veliko finale Celebrity MasterChefa u kojem je ove sezone pobijedila Lana Klingor Mihić, a kako je show humanitarnog karaktera, ovih dana i glavna nagrada stigla je na pravu adresu. Nova TV osigurala je vrijednu donaciju Obrtničkoj školi u Požegi u vidu profesionalne kuharske opreme i uređaja. Oko 190 učenika koji se u ovoj školi educiraju za ugostiteljska zanimanja, od sada će imati priliku praktični dio svog školovanja proći s profesionalnom opremom novog kuharskog kabineta zahvaljujući Novoj TV i popularnom showu Celebrity MasterChef.

Ova oprema znači ne jedan korak, već više koraka bliže ovom trendu koji sad vlada u kuhinjama hotela i restorana u koje naši učenici nakon što završe srednju školu odlaze. Dakle oprema u praktikumima, zastarijeva kao i sva druga oprema, ali budući da hoteli prate trendove, a škole ne mogu tako brzo, mi smo sada iskoračili malo više koraka zahvaljujući Novoj TV. Ovim putem im se zahvaljujem, u ime svih naših učenika i djelatnika koji rade u kuharstvu, odnosno ugostiteljskom posluživanju. Dobili smo opremu koja je ne samo pripomoć za kuhare, već je isto tako od koristi za naše konobare” – izjavila je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole u Požegi.

Učenica Beata Cerovac je opisala kako je to bilo nekad: Imali smo drvene školske klupe kao stolove na kojima smo radili, nismo imali adekvatne uvjete za rad i opremu, pećnica nam nije ravnomjerno pekla uopće, štednjake smo teško palili, neke smo čak upaljačima, neke nismo mogli dugo upaliti.’

Zdenko Došen, profesor kuharstva posebno je zahvalan na ovoj donaciji te opisuje: ‘”Uvjeti koji su bili u ovom kabinetu kuharstva u našoj školi, bili su slobodno rečeno skromni. Ova nam je oprema stvarno puno pomogla, jer bez praćenja tehnoloških dostignuća ne može se napredovati u struci”.

Nova TV i ‘Celebrity MasterChef’ pomoći će ovom donacijom brojnim srednjoškolcima, budućim mladim kuharima, konobarima, turističko hotelijerskim komercijalistima koji će sada moći još aktivnije i lakše sudjelovati u praktičnoj nastavi te se u kvalitetnim uvjetima educirati za ova ugostiteljska zanimanja.

Izvor: Nova TV, foto: D. Mirković

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: