Nova maloprodaja Papuka: “Revitalizacija požeške mesne industrije u punom smislu” /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Kutjevo d.d., Poslovna jedinica Papuk u sklopu svog pogona u požeškoj Industrijskoj ulici otvorila je vlastitu maloprodaju u kojoj će prvenstveno u ponudi biti svježe domaće meso, polutrajni i trajni proizvodi. Papuk, kao mesna industrija želi u svojoj ponudi imati svakodnevno svježe i kvalitetno meso kontroliranog porijekla što baš i nije slučaj koje u ponudama nekih trgovina te je upitne kvalitete.

Ivana Ketović-Marijanović, voditeljica PJ Papuk

-Sretna sam i ponosna što danas otvaramo našu maloprodaju nakon dužeg niza godina i to ovdje baš u sklopu pogona Papuk jer mislim da to Papuku treba ali i svima kao i gradu Požegi. Sutra otvaramo još jednu maloprodaju u Kutjevu na samom Trgu graševine. Ovo je potez kojim smo mi htjeli i Kutjevo d.d. ali i Papuk zapravo pokazati građanima da nema zatvaranja Papuka kao mesne industrije i da Papuk loše ne stoji. Sretna sam što mogu pokazati i dio asortimana prerade koji smo pokrenuli sredinom ove godine. U pripremi je i objekt Alaginci koji bi trebao početkom ove godine početi proizvodnju trajnog programa, kulena, kulenove seke i slanine – istakla je Ivana Ketović-Marijanović, voditeljica PJ Papuk.

U novoj maloprodaji Papuka i Industrijskoj ulici uz asortiman domaćeg mesa i mesnih prerađevina kupcima će u ponudi biti i drugi proizvodi koji se proizvode u drugim jedinicama Kutjeva d.d., Poslovne jedinice Požežanka, domaći mlinci, tarana, i razni poklon paketi vina.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Naravno da sam izuzetno zadovoljan i što sam danas ovdje da svjedočim revitalizaciji u punom smislu te riječi ove mesne industrije. Definitivno trgovina na kućnom pragu je apsolutna prihvatljiva. Ona treba i gradu, Kutjevu d.d. i svima nama. Svaki pomak u gospodarstvu je jako dobro došao jer se on naslanja na razvoj poljoprivrede i stočarske proizvodnje. U ne tako davnoj prošlosti u Požeštini se proizvodilo 50-ak tisuća tovnih svinja što je bilo značajno. U nekoj perspektivi može se do toga ponovno doći. Unatoč velikoj konkurenciji Papuk ovim činom šalje poruku da opstaje i da ostaje kao industrija u našoj županiji i gradu, te da se stvari pomiču nabolje. S ovog područja i mjesta proizvodi se trebaju otpremati s dodatnom vrijednosti, a ne samo s primarnom u proizvodnji hrane – naglasio je Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana dodajući kako će za poljoprivredu i stočarstvu biti značajnijih sredstava kao vrsta potpore.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »