Nogometni klub „Graničar“ iz Zagrađa uz 45 godina rada dobiva rasvjetu,

Autor: D.K.

Kako to biva u sportu bilo je godina uspona i padova, a 45 ljeta na plećima Nogometnog kluba „Graničar“ u Zagrađu povod je za dostojno slavlje. Stoga su ambiciozni Zagrađani već počeli pripreme za proslavu velike obljetnice značajne za cijelo selo, ali i taj kraj.

NK „Graničar“ osnovan je daleke 1976. godine, a uz niz mještana najveće zasluge za taj čin ima profesor požeške Gimnazije Stjepan Katanić Kemo rodom iz tog sela graničarskog kraja, koji će u godini jubileja imati priliku iznijeti svoja sjećanja na taj povijesni događaj. To će biti i trajno zapisano.

Bruno Horvat, potpredsjednik kluba

-Pripremamo objavljivanje monografije koja će biti svojevrsna povijesna priča o prošlosti sela, osnivanju i aktivnostima kluba, te ljudima koji su pridonijeli osnivanju, organizaciji i ukupnom radu „Graničara“ – kazao nam je potpredsjednik kluba Bruno Horvat koji zajedno sa predsjednikom Franjom Štimcem i ostalima iz uprave priprema proslavu.

To izdanje trebalo bi ugledati svjetlo dana ujesen iduće godine, a za izdavanje očekuju potporu grada Pleternice, županije, Nogometnog saveza, te poduzetnika ovog kraja. Sada slijedi prikupljanje sredstava za tu knjigu što u ovim vremenima nije lagan ni jednostavan zahvat.

Očekivanja su da će početkom iduće godine na igralištu uz potporu grada Pleternice biti završeno instaliranje rasvjete što će omogućiti bolje uvjete rada klupskih momčadi.

Uz sve to priprema se i snimanje klupske pjesme „Graničara“ kao svojevrsne himne kluba i njihovih navijača, poznatih kao Kaktusi. Na tomu rade mještanin Igor Ančurovski i njegova glazbena skupina Estrada.

Neće izostati ni svečana skupština kluba sa dodjelom priznanja, kao ni prigodne utakmice sa poznatijim klubovima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88