Nogometaši župe sv. Ane Skenderovci putuju na Nacionalnu završnicu Katoličke malonogometne lige u Dubrovnik (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA / PLETERNICA Odigranim utakmicama posljednjeg, 12. kola, u Pleternici, završen je natjecateljski dio Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Nakon neizvjesnog tijeka lige u posljednje su kolo momčadi iz Vetova (Župa Bezgrješnog začeća BDM) i Skenderovaca (Župa sv. Ane) ušle s bodom razlike te su u izravnom dvoboju odlučivale o pobjedniku sezone.

Više sportske sreće, mirnoće i kombinatorike u igri u odlučujućem ogledu pokazala je momčad iz Skenderovaca. Nakon nervoznog otvaranja utakmice Skenderovčani su uspjeli otići na poluvrijeme s prednošću od 2:0. U nastavku drugog dijela Vetovčani su smanjili zaostatak na 2:1 golom Stipe Kurdnačeka, no potom Robert Bojić u dvije minute postiže dva pogotka za Skenderovce i podiže rezultat na 4:1. Utakmica je nakon toga dobila predvidiv završetak, a ponešto skraćena klupa Vetovčana doprinijela je konačnom rezultatu  7:1.

Katoličku malonogometnu ligu Požeške biskupije organizirao je biskupijski Katehetski ured, a voditelj lige je vlč. Nikola Legac. Cilj Katoličke malonogometne lige je druženje i upoznavanje mladih iz cijele Požeške biskupije te razvijanje natjecateljskog duha s kršćanskim predznakom bez tolerancije na negativne pojave koje se u posljednje vrijeme javljaju u sportu.

Ove sezone natjecale su se momčadi iz župa Skenderovci, Dežanovac, Lukač (kod Virovitice), Brodski Stupnik, Bokšić, Đulovac, Požega – Sv. Leopold Mandić, Vetovo, Pleternica, Kuzmica, Velika i Požega – sv. Terezija Avilska te Kolegij Požeške biskupije.

Sve sudionike lige očekuje završno hodočašće u Voćin 14. svibnja. Tom će prilikom, nakon zajedničkog euharistijskog slavlja biti  uručene nagrade i zahvalnice, a pobjednička ekipa iz Skenderovaca (Župa sv. Ane) sudjelovati će od 26. do 29. svibnja na Nacionalnoj završnici Katoličke malonogometne lige u Dubrovniku kao predstavnik Požeške biskupije.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije