Noa Paukner pobijedio među mlađim mališanima, a kod starijih Mateo Kompan /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Subotnje prijepodne ispred Alles Elektrocentra bilo je ispunjeno dječjim smijehom i veseljem. Naime, održana je tradicionalna Allesova dječja biciklijada. 

Riječ je o natjecanju u spretnosti u vožnji biciklom, a organizirano je u suradnji s Policijskom upravom Požeško-slavonskom. Natjecatelji su zadani poligon morali proći sa što manje pogrešaka, a nastupili su podijeljeni u dvije dobne skupine – do 9 godina starosti i od 10 do 12 godina i to pod uvjetom da voze bicikl bez pomoćnih kotača.

Poligon nije bio nimalo lak, ali sudionicima mlađe skupine nisu se brojali pojedini zahtjevniji elementi. U starijoj natjecateljskoj skupini uzbuđenja nije nedostajalo. Štoviše, dvojica najboljih vozača morala su voziti dodatnu finalnu vožnju jer su u prvom krugu obojica odvezli poligon bez ijedne greške. Nastupilo je četrdesetak amlišanaa.

U kategoriji mlađih pobjednik je Noa Paukner, druga je Tena Novinc, te treća Dora Olšak. U starijoj skupini najbolji je bio Mateo Kompan, drugoplasirani je Petar Fržović, a treći Patrik Zima.

Najbolji vozači iz svake skupine osvojili su  vrijedne nagrade dar glavnog sponzora natjecanja Matis Outdoor, a to su: za prvo mjesto bicikl Boxer, za drugo mjesto kaciga Lazer i za treće mjesto role.

Policijska uprava Požeško-slavonska ovom je prilikom svima zainteresiranima omogućila besplatnu registraciju svojih bicikala kako bi ih zaštitili od krađe, a educirali su i sudionike natjecanja o prometnim pravilima.

Na biciklijadi je bio i još jedan prijatelj biciklista u prometu – HAK – Hrvatski autoklub, odnosno Autoklub Požega.

Osim natjecanja, djeca, a i roditelji su se zabavljali vozeći električne romobile i bicikle MS Energy koji su sve do 27. lipnja sniženi do čak 15 %.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88