Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Njemica Gabrijela kuma podruma Sanje i Zlatka Vukovića [FOTO]

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Njemica Gabrijela kuma podruma Sanje i Zlatka Vukovića [FOTO] Požega.eu | Njemica Gabrijela kuma podruma Sanje i Zlatka Vukovića [FOTO]

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Martinje se svake godine obilježava na Sokolovcu, podno Domovinskog križa u vinogradu Sanje i Zlatka Vuković, inače predsjednik požeške Udruge voćara, vinogradara i podrumara „Stjepan Koydl“. Oni na slavlje pozivaju bliske prijatelje u vinogradarsku kuću i podrum ispod nje. Obred krštenja mošta u vino održavaju po starim običajima vinarske tradicije požeškog kraja.

Ovoga puta za kumu Vukovići su izabrali Gabrijelu, suprugu Mate Jurkovića, Požežanina koji se nakon 48 godina rada u Njemačkoj nedavno vratio u rodnu Požegu. Rođenoj Njemici koja poprilično dobro govori hrvatski izbor je izuzetna čast. Dužnosti je shvatila odgovorno te se vrlo dobro snalazila u zastupanju mladog vina pred vinskim biskupom Dinkom Brusom i ministrantima Gordanom Bajić i Brankom Smolićem.

Za bilo koje okupljanje, pa tako i Martinje, Vukovići pripremaju prigodna jela. Suhomesnati naresci kulena, seke i slanine uz raznovrsne sirne namaze, te odojak na ražnju su obvezni. Za glavno jelo Zlatko je pripremio ćevape kuhane u umaku od ajvara s crvenom začinskom paprikom i svinjsku pisanicu nadjevenu povrćem i mesom. Gazdarica Sanja spremila je nekoliko vrsta kolača a posebno je bila zanimljiva štrudla imena „Plitvička“. Za piće vino iz vlastitog vinograda i domaća šljivovica.

Tekst i foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo