Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nisu svi imali privilegiju degustirati jedinstvenu vrhunsku kapljicu iz premium serije nagrađivanih vina - Rose Premium 2021. /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nisu svi imali privilegiju degustirati jedinstvenu vrhunsku kapljicu iz premium serije nagrađivanih vina - Rose Premium 2021. /FOTO/ Požega.eu | Nisu svi imali privilegiju degustirati jedinstvenu vrhunsku kapljicu iz premium serije nagrađivanih vina - Rose Premium 2021. /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDBrojni ljubitelji vrhunske kapljice u blagdanskim danima na svojim stolovima su imali jedno od najtraženijih hrvatskih rosé vina. Oni koji su jednom kušali Rosé Premium 2021. Iz serije nagrađivanih vina teško da će odoljeti i ne nastaviti uživati u svakoj mogućoj prigodi kušati Rosé koji profinjenim i voćnim profilom, skladne suptilnosti - osvaja nepca.

Rosé Premium predstavlja kupažu sorti Pinot Noir i Zweigelt, zaštićene oznake izvornosti, a dolazi s južnih obronaka najstarijih gorja Hrvatske - Krndije i Papuka, gdje se vinogradi nalaze između 200 i 450 metara nadmorske visine. Upravo takav terroir daje posebnost, mineralnost i iznimnu svježinu koja će Vas osvojiti već pri prvom kušanju.Proces proizvodnje bazira se na ranijoj berbi sorte Zweigelt, čime se naglašavaju dobre kiseline i svježina te niži alkohol, dok kasnija berba sorte Pinot Noir, vinu daje strukturu i aromatiku. Nježan okus razvija se u trajniji miris nara i ružinih latica te ostavlja elegantnu svježinu u ustima.U odnosu na prethodnu etiketu, napravljen je blagi, osvježavajući pomak u vizualnom pogledu, predstavljajući umjetnički potpis grafičke dizajnerice Vlaste Pirnat. Ekspresivna umjetnost u kombinaciji s atraktivnom burgundskom buteljom, omogućuje vinu da zavede svojom nježnom, provansalskom bojom. Prepoznatljiv karakter kutjevačkog terroira daje Rosé Premium kojega krase svježina i aromatski profil kojemu je teško odoljeti te predstavlja idealan odabir svakog ljubitelja vrhunskih vinskih kreacija. Jedno od najprodavanijih vina iz premium portfelja vinarije KUTJEVO proizvodi se u količinama od 47.000 butelja, a izvozi u više od sedam zemalja svijeta, a potražnja i interes raste iz godine u godinu.  

Fina, profinjena, voćnost i skladan, floralni, karakter dominiraju ovim svilenim, pitkim vinom koji će se, ohlađeno na idealnih 10 °C savršeno sljubiti s laganijom hranom.

Više informacija o novoj berbi Rosé Premium vina te bogatoj ponudi nagrađivanih vina pronađite na web shop stranici vinarije KUTJEVO.

Rosé Premium berbe 2021. osvojio je srebro na međunarodnom natjecanju Vinalies Mondial du Rosé 2022. koje se održalo u Francuskoj. Više od 25 godina Les Oenologues de France organiziraju nacionalna i međunarodna natjecanja od kojih je Le mondial du Rose ekskluzivno kreiran za Premium rosé vina. Iznimno stroga pravila organizatora u Francuskoj kažu da tek 30% prijavljenih vina može osvojiti priznanje. Pomno je pregledano više od 1.300 uzoraka koji dolaze iz 31 vinskih zemalja svijeta.

Rosé Premium berbe 2021. proglašeno je kao najbolje rosé vino Slavonije i Podunavlja prema izboru Dobre Hrane, priloga Jutarnjeg lista. Ocjenjivanje je održao vinski znalac Saša Spiranec, koji je i organizator vinskog festivala Vinart Grand Tasting. Od 21 ocjenjivanih rose vina Slavonije i Podunavlja iz berbe 2021. Rose Premium je osvojio prvo mjesto s visokih 91 bodova.

Uz srebro na nedavno održanom međunarodnom natjecanju Vinalies Mondial du Rosé, to je dodatna potvrda iznimne kvalitete našeg vina na domaćem tržištu.

WOW – Žene i vino

Znate li ono kada se desi savršen dan i kada želite da on nikada ne prestane? E pa upravo se takav desio ovih dana u Kutjevu, u Vinariji Kutjevo! Dvadesetak članica udruge Žene i vino (Women on Wine), popularno zvanih “Wowice”, stigle su na poziv Vinarije Kutjevo -  u ovu čarobnu vinogradarsku regijuPjenušac dobrodošlice (fantastični Maximo brut) i tradicionalni slavonski zagrisci posluženi su na najčarobnijem mjestu koje si možete zamisliti – u prekrasnom vinogradu kod Vile Vinkomir – to je zasigurno mjesto s najljepšim vidikovcem u ovom kraju.

Nakon kratkog uživanja u pogledu, pjenušcu i uvodnoj priči o kutjevačkom kraju i Vinariji Kutjevo – krenuli su dalje, do same vinarije. Program koji je za nas bio osmišljen toga dana bio je vrlo opsežan i profesionalan, a započeo je kušanjem njihovog najpoznatije vina – Vrhunske kutjevačke graševine.Uživanje u ovom vrhunskom doživljaju za nepce pratila je i priča o povijesti kraja, dvorca i vinarije a ispričana je i jednna od najatraktivnijih i najsočnijih legendi – o navodnoj vrućoj ljubavi  carice Marije Terezije i Baruna Trenka koji su upravo zbog finog vina povremeno navraćali u kutjevački podrum.

Priča kaže da su tako jednom prilikom “zaglavili” u podrumu na 7 dana, a kada su otišli, u podrumu na zidu uočeno je 70 recki, onako - četiri uspravne a peta prekrižena...e sad, da li se toliko popilo ili je nešto drugo, to se ne zna, ali zna se da je pjenušac Maximo brut ima slogan – “za iznimno uživanje”...e pa tko ga ne bi kušao?!

No nakon te zabavne priče Wowice su se zaputile sa svojim domaćinima dalje u obilazak arhive i novog podruma. Nevjerojatan je bio podatak da jedan od onih ogromnih inox tankova koje su vidjele ima zapreminu od 500 000 litara, dakle pola milijuna!!! Wow!

Program se dalje nastavlja u sali za prezentacije, vođenom degustacijom pod palicom glavnog enologa Ivana Marinclina i enologinje Zrinke Vinković Jergović - profesionalno kušanje započelo je s roseom Redovne linije i Premium linije. Nakon toga slijedi kušanje: graševina De Gotho 2019, Maximo Oro (bijela kupaža od 70% graševine i 30% chardonnaya), Pinot crni De gotho i na kraju jedno fantastično crno vino - Maximo Nero. Kušanje je popraćeno nadahnutim recitiranjem poezije o vinu i ljubavi u izvedbi gosta – poznatog vinara - gospodina Marinka Markote a uz pratnju gitare na kojoj je bio gospodin Vlado. Wowice su ostale razgaljene tako kompletnim doživljajem za sva čula, stvarno nevjerojatan doživljaj!Nakon kušanja i radionice održana je i prezentacija linije Rose Premium. Upravo zbog te poveznice wowice su i došle u posjet Vinariji Kutjevo. Vjerojatno je već svima poznat rad udruge WOW -Žene i vino - koja je sa svojom predsjednicom Sanjom Muzaferijom na čelu – puno pridonijela na populariziranju konzumiranja rose vina u našim krajevima. Projektom “Festival rose vina i pjenušca Pink day Zagreb” započela je i naša povezanost, prijateljstvo i suradnja s vinarijom Kutjevo Jedna od članica, dizajnerica Vlasta Pirnat – autorica je i etikete Rose Premium.Došlo se i do tog dijela programa – svečano lijepljenje, “etiketiranje” nove, blago redizajnirane etikete na napunjene boce Rose Premiuma. Wowice su simbolično etiketirale dvadesetak boca i tako najavile njeno lansiranje nove linije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo