Nino Smolčić odgovara Zdravku Ronku

Autor: DK

POŽEGA – O tome ima li smisla objavljivat međusobna politička prepucavanja kojima se ne nazire kraj to će prosuditi čitatelji odnosno građani koji će reći onu zadnju na predstojećim lokalnim izborima u svibnju. Da će biti potrebno zauzeti stav u redakciji i donijeti odluku gdje će biti kraj takvim medijskim dopisivanjima o tome nema govora. Takva će se odluka brzo donijeti.  

Reakcija na reakciju pa tako još jedna, ovoga puta Nine Smolčića na demanti Zdravka Ronka koju prenosimo u cijelosti. 

Poštovani,

s obzirom da je u priopćenju gosp. Zdravka Ronka iznijet niz neistina u kojima me spominje, molim Vas da sukladno članku 40. Zakona o medijima objavite sljedeće:

Ponosan sam što smo u ovom, 6. sazivu Gradskog vijeća Grada Požege do sada imali 27 sjednica Gradskog vijeća i što smo na svima raspravljali o svim upućenim prijedlozima, bilo vlasti ili oporbe, kao i da smo prihvaćali prijedloge oporbe iako je bilo znatno manje dolazaka na sjednice gosp. Zdravka Ronka nego njegovih prijedloga. Što se tiče prijava i tužbi, u to ne sumnjam jer je on poznat po brojnim prijavama.

  1. Spominje nekakvu “Nezavisnu listu HDZ-a”

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća 2013. godine, kad su vijećnici birali svoga predsjednika, gospodin Ronko je glasao za moju malenkost isto kao i svi ostali vijećnici iz redova SDP-ove koalicije.

To znači da su moju nezavisnu listu poslije izbora podržali i on i njegova stranka isto kao i HDZ.

  1. Proziva me za “uklanjanje dječjeg igrališta”

Dječje igralište na Sajmištu je uklonjeno po nalogu građevinskog inspektora i nakon peticije građana i nemam nikakve veze s tim, niti sam član mjesnog odbora.

S uklanjanjem dječjeg igrališta složio se i član SDP-a koji je obnašao dužnost potpredsjednika u nadležnom mjesnom odboru.

  1. Radno mjesto moje supruge

Ova tema već dulje vrijeme boli gospodina Ronka i to još od njenog radnog mjesta na Veleučilištu u Požegi kad su pojedinci pohodili Ministarstvo obrazovanja i znanosti i tražili suglasnost za izmjenu Statuta Veleučilišta isključivo s ciljem kako bi moja supruga završila na cesti, što su na kraju i učinili nakon što im se ja nisam naklonio.

Ispod moje ljudske i moralne razine je da nabrajam imenom i prezimenom članove stranaka koji su samo u Požegi samo na rukovodećim mjestima isključivo jer su članovi neke stranke.

Spominjanje moje obitelji nije mi ništa novo jer mi je dotični još na Vijeću spominjao i roditelje.

  1. Priča o nekakvim poslovima “moga Allianza s Gradom Požegom”

Nisam čak ni zaposlenik tvrtke koju Ronko spominje u negativnom kontekstu. Zaposlen sam u vlastitoj tvrtki.

Nijedna moja tvrtka ne posluje s Gradom Požegom niti tvrtkama u vlasništvu Grada Požege iako rad i poslovna aktivnost nije sramota u kakvom ga kontekstu želi prikazati gosp. Zdravko Ronko.

  1. Ronkovo izdavanje mjenica Kamen Ingradu i malverzacija u Tekiji

Nemam potrebe davati obrazloženje kad postoji dokumentacija u Gradu Požegi kao i u Tekiji iz koje je sve vidljivo kao i sve isplate od strane Tekije d.o.o. na ime Zdravka Ronka, a koju istu naknadu poriče. Napomenuo bih i da je gosp. Ronko razročio oročena sredstva Grada Požege, tada u Požeškoj banci, i putem pozajmica plaćao buduće radove, koje je nakon toga izvodio Kamen Ingrad, a sve kako bi pokrio izdane pozajmice. Činjenica je da Grad Požega i dan danas potražuje od te tvrtke, a sve na osnovu loših odluka po Grad Požegu u interesu tadašnje vlasti koju je Zdravko Ronko obnašao sa svojim koalicijskim partnerom.

Smatram da je na neistine najbolje dati dokumentiran odgovor pa prilažem dokumente u privitku.

 

Privitak:

-izračun Tekije d.o.o. o isplaćenim naknadama

-Odluka Povjerenstva o sukobu intersa

-evidencija izdanih mjenica i pozajmica kao i dio primjeraka

Nino Smolčić dipl. oec.

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: