Nino Abramović novi-stari predsjednik Požeškog sportskog saveza, a Krešimir Pavelić se obrušio na rad te udruge zbog više razloga

Autor: DK

Kao jedini kandidat Nino Abramović ponovno je izabran za predsjednika Požeškog športskog saveza, a na njegov prijedlog ostali su isti i izabrani za potpredsjednike dr. Vlado Drkulec i Tomislav Čabraja. U Izvršni odbor su, na prijedlog predsjednika Abramovića izabrani Slobodan Manović, Igor Krizmanić, dr.sc. Dinko Zima i Darko Zovko. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Krešimir Bubak (predsjednik), Robert Međugorac i Krunoslav Prpić, članovi.

Na izbornoj Skupštini se odazvalo 59 delegata (13 zamjenskih po punomoći) od ukupno njih 75 koliko je članova Požeškog sportskog saveza. Jednoglasno su prihvaćene i tri nove članice Požeškog sportskog saveza koje ispunjavaju uvjete za primanje, Udruga Zdravi život, Udruga za promicanje moto sporta i Tenis klub Spin. Nešto više o novim članicama skupštinarima su predstavili predstavnici tih udruga Jelena Fuček, Drago Josipović i Vlatko Digiorgio.

Između ostalog novi-stari predsjednik Nino Abramović u svom je izvješću naglasio kako Požeški sportski savez vodi brigu o sportu, korištenju sportskih objekata, organizaciji sportskih primjedbi i natjecanja te plaćanju prijevoza, sudačkih troškova i kotizacija. Istakao je i kako je u protekom periodu održano 18 sastanaka na kojima je razmatrana tekuća problematika.

Kako je bilo i očekivano sva su izvješća i plan rada prihvaćeni gotovo jednoglasno bez ikakvih rasprava izuzev oštrih primjedbi na rad Požeškog sportskog saveza koje je uputio Krešimir Pavelić koji je naglasio kako sve što iznosi nije na osobnoj razini već je u cilju i interesu razvoja sporta.

Pavelić je na samom početku rekao da nikada toliko novca od grada Požege nije dolazilo za potrebe sporta, što je ocijenio veoma pohvalnim uz posebnu zahvalu gradonačelniku Puljašiću na njegovom trudu i interesu za potrebe sporta. Nastavljajući Pavelić je naglasio kako ima potrebu, upravo zbog tih činjenica, o velikom izdvajanju financijskih sredstava za sport, da upozori sve članove Skupštine, kako je rekao na pojedine anomalije.

-Vrijednosti koje vrijede u ovom savezu su prodavanje magle i trgovina utjecajem. Gospodine predsjedniče, u pet godine niste ni potaknuli izradu strategije razvoja sporta u našem gradu kao temeljnog dokumenta u sportu, niste spomenuli, a ni predložili ništa kako bi unaprijedili bazični sport kao temelj, odnosno abecedu sporta, nego baš suprotno tome kampanjski potkopavate i na sve moguće načine pokušavate obezvrijediti rad Gimnastičkog društva “Sokol“ i to nakon 115 godina gimnastike u Požegi. Mislite li da sam Sokol ja, ili Sokol čine svi njegovi članovi a ponajviše 150 djece koja tamo svakodnevno vježbaju, od toga 41 registrirani natjecatelj pri Hrvatskom gimnastičkom savezu – pitao se Pavelić nastavljajući kako je sve ono na čemu su u Savezu radili da su to mali i uskogrudni interesi oko muškog košarkaškog kluba kojega na svu silu žele prikazati kao kvalitetan sport ovoga grada.

-U zadnjih pet godina s 50 tisuća kuna sredstava podigli ste na 200 tisuća kuna godišnje i jedino što vas zanima su sebični, osobni interesi i dodvoravanje da bi ostali na položaju predsjednika te tako uzimali ono što vam sigurno ne pripada i to bez ikakvih kriterija, bez obzira na to što ste u natjecateljskom dijelu pali rang niže nego prije pet godina – dodao je Pavelić nadovezujući se na NK Slavoniju za koju je rekao kako se taj klub, jer je “sveta krava”, ne smije ni spomenuti, a kamoli pitati koliko sve to košta te gdje su i koji se rezultati u tom klubu ostvaruju.

Posebno se Pavelić obratio tajniku Požeškog sportskog saveza Željku Mitroviću naglasivši kako su funkciju koju on obnaša prije obnašali časni i dobri ljudi po kojima su dobivena imena sportskih objekata u gradu.

-Vi si dajete za pravo da uništavate sportski razvoj i budućnost sporta. Sve ste sveli na svoje trećerazredno znanje nogometa kako bi nešto sitno kokošarili po Županijskim nogometnim klubovima, a niti vidite niti znate dalje od nogometa, pa zar ste vi tajnik nogometnog saveza ili saveza svih sportova. Kriterije i odluke i sve oko sporta podredili ste svojim malim osobnim interesima, stoga ću biti prisiljen pravdu i ocjenu zakonitosti zatražiti od strane sportske inspekcije, porezne uprave te DORH-a – poručio je Pavelić.

Na obraćanje Krešimira Pavelića pokušao je pojasniti određene pojedinosti Željko Mitović pozivajući ga da ustraje i da prijavi nezakonitosti, ako ih ima u Savezu, jer kako je rekao to je činio i prije. Predsjednik Abramović je ostao zatečen sa svim iznesenim pozivajući na razum i korektnost te da se na Skupštini ne ide prema nikom na osobnoj razini već da se iznose činjenice.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije