Nikolić i Budimir u drugom krugu izbora za gradonačelnika

Autor: D.K.

HDZKUTJEVO – Izvanredni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće Kutjeva donijeli su nekoliko iznenađenja kako u pogledu izbora za čelnog čovjeka tako i za sastav predstavničkog tijela.

U drugi krug izbora za gradonačelnika Kutjeva, koji će se održati 6. travnja, prema neslužbenim rezultatima dobivenim od predsjednika Izbornog povjerenstva Zdenka Budimira, ušli su Ivica Nikolić,kandidat SDP-HSU (zamjenik je Deni Pavić) i Josip Budimir, kandidat HDZ-a (zamjenik Ivica Malnar). Od upisanih 5494 birača glasalo je 3266 ili gotovo 60 posto pri čemu je Nikolić dobio 1185 (36,28 posto), Budimir 804 (24,62 posto), Josipa Miličević, kandidatkinja HDSSB-a (zamjenik Robert Čamak) 752 (23,03 posto), Andrija Mitrović, kandidat HSS-a (zamjenik Marko Ašenbrener) 227 glasova (6,95 posto), Željka Antunović, nezavisna kandidatkinja(zamjenik Bruno Matijević) 175 glasova (5,36 posto) i Hrvoje Prevolšek, kandidat HNS-a  72 glasa (2,2 posto).

Predsjednik Izbornog povjerenstva Zdenko Budimir

Isti broj birača glasao je i za sastav Gradskog vijeća pri čemu je lista SDP-HSU nositelja ivice Nikolića dobila 1019 glasova (31,94 posto), zatim lista HDZ-a nositelja Pile Miškića 780 (24,45 posto), HDSSB nositeljice Josipe Miličević 660 (20,69 posto), HSS nositelja Andrije Mitrovića  233 (7,3 posto), HSP nositelja Željka Jambreka 183 (5,74 posto), Nezavisna lista Željke Antunović 176 (5,52 posto), HNS nositelja  Hrvoje Prevolšeka  81 glas (2,54 posto) i Autohtona HSS nositelja Dinka Ridera 58 glasova (1,82 posto).

Na osnovu ovih neslužbenih rezultata Gradsko vijeće Kutjeva će činiti:Ivica Nikolić, Miro Petrovicky, Stjepan Kordiš, Milan Tonček i Đurđica Vaniš (SDP-HSU), zatim Pile Miškić, Josip Budimir, Mario Karadža i Antun Štimac(HDZ), Josipa Miličević, Ivan Galić i Ivica Ribičić (HDSSB), te Andrija Mitrović (HSS), Željko Jambrek (HSP) i Željka Antunović (nezavisna).

Josip Budimir i Franjo Lucić

Iz ovoga je vidljivo da će za dobivanje većine u vijeću trebati sklapati koalicijske sporazume, a za sada nije izvjesno kako će se to dogovoriti i posložiti.

U izbornom stožeru HDZ-a bilo je veoma veselo i puno radosti jer su se ispunila očekivanja i ulazak njihovog kandidata u drugi krug za gradonačelničko mjesto.

Podršku mladom kandidatu HDZ-a Josipu Budimiru došli su dati i predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i mnogi drugi.

Prvo obraćanje nakon dobivenih rezultata, Josip Budimir

-Raduju me ovi rezultati i vjerujem da su oni odraz povjerenja građana u ono što sam ovih dana govorio. Mi nastavljamo našu borbu za pokretanjem grada i borbom da Kutjevo postavimo na ono mjesto kojemu pripada a to je srce Zlatne doline koje će odisati životom i blagostanjem. Očekivanja u drugom krugu su velika, nadamo se pobjedi – izjavio je Josip Budimir koji ulazi u utrku za gradonačelnika u drugom krugu za dva tjedna.

Ivica Nikolić

Veliki razlog za slavlje imali su i u stožeru SDP-a sa njihovim koalicijskim partnerom HSU-om. Možda su postignuti rezultati bili i iznad očekivanja.

Ivica Nikolić i Deni Pavić

-Očekivanja su da u drugom izbornom krugu pobijedimo. Tu je moj zamjenik, tu sam ja i mi nastavljamo svojim smjerom, ne odustajemo od onog što smo započeli i normalno da očekujemo za četrnaest dana da ćemo u drugom izbornom krugu biti pobjednici – izjavio je Ivica Nikolić, bivši gradonačelnik Kutjeva koji ulazi u drugi krug za izbor gradonačelnika.

Đurovićeva politička ne dosljednost je glavni uzrok gubitka HDSSB-a 

SDP-ovci su prozvali svog političkog suparnika HDSSB kojeg su i osudili zbog prijevremenih izbora u kojem je nepotrebno utrošeno više od 350 tisuća kuna.

Nije Kutjevo toliko daleko od Požege pa se lako prepoznaje ne dosljedno provođenje politike predsjednika požeško-slavonskog HDSSB-a Dražena Đurovića. Tamo gdje postoje interesi HDSSB podržava određenu politiku i političkog partnera, na što se u ovom slučaju prvenstveno misli na usku suradnju sa HDZ-om na razini Grada Požege. Tamo gdje nemaju određenih interesa uskraćuje se podrška, što je vidljivo na razini Skupštine Požeško-slavonske županije.

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot