Nikad toliko posjetitelja na Kutjevačkom martinju (foto galerija)

Autor: D.K.

IMG_2956KUTJEVO – Proslava “Martinja” u Kutjevu najveća je vinska priredba u Požeštini, neki će reći i šire,  u što su se sinoć mogli uvjeriti brojni posjetitelji. I ovu su se godinu, u organizaciji grada Kutjeva, tamošnje Turističke zajednice, udruge Kutjevački vinari, i vrijednih planinara društva “Vidim”, uz brojne vinoljupce okupili i planinari, izletnici i ljubitelji prirode koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, susjedne Mađarske, Vojvodine te Bosne i Hercegovine, koji danas nastavljaju planinarskim puteljcima nakon čega će nastaviti sa druženjem na jedinstvenom Trgu graševine uz bogat zabavni program.

Sinoć su u zabavnom dijelu programa nastupili tamburaški sastavi, Sanjari, Garavuše, Posegana i Bisernica koji su svojim pjesmama i izvedbama “digli na noge” i mlado i staro. Plesa i kola nije manjkalo uz vrhunske kapljice koje su bile ponuđene na štandovima uz tradicionalna jela koja su se također mogla naći u ponudi.

Kao i svake godine sve nazočne goste pozdravio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir s kojim su bili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić. Paljenjem vatre sinoć je započelo pečenje vola kojeg će brojni sladokusci moći kušati na svojstven način pripremljen specijalitet.

Danas se od 13 sati nastavlja sa bogatim zabavno-glazbenim programom i blagoslovom vina koje će s Trga građevine odvezeno konjskim zapregama do župne crkve gdje će biti održana ta ceremonija.

 /Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Više iz kategorije