Nije uspjela HSS-ova elektronska sjednica Glavnog odbora “iz zasjede”: “Krešo Beljak neuspješno pokušao izmanipulirati rezultate falsificiranjem zapisnika”

Autor: D.K.

Prenosimo u cijelosti priopćenje koje nam je uputio predsjednik požeško-slavonskog HSS-a Željko Jakopović

Krešo Beljak je opet htio izigrati članove HSS-a, sazvavši danas elektronsku sjednicu Glavnog odbora “iz zasjede,” formalno od 8 do 16, a prvi mail smo dobili u 11:25 sati.
Ali članovi Glavnog odbora su ga uhvatili u prevari i sačuvali dokaze/mailove da su glasovali i to u većini protiv njegovog prijedloga. U konačnici je neuspješno pokušao izmanipulirati rezultate falsificiranjem zapisnika i lažnim objavama na društvenim mrežama.
Glavni odbor će dokaze uputiti Ministarstvu uprave, a protiv Beljaka i suučesnika u ovom nedjelu i sramoti podnijeti kaznene prijave.
Dakle, na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora Hrvatske seljačke stranke, koja je završila u 16 sati, većina članova Glavnog odbora se izjasnila protiv održavanja Izborne skupštine HSS- koja je najavljena za 30.7.2020. godine.
S obzirom da Statut HSS-a jasno propisuje ulogu Glavnog odbora u izbornim unutarstranačkim procesima, ovom odlukom najavljivana Izborna skupština se poništava i slijedi pokretanje novog izbornog procesa.
Ovo je dokaz da aktualni predsjednik stranke Krešo Beljak, unatoč raznim falsifikatima i izigravanjima Statuta HSS-a, više ne uživa povjerenje članstva, a isto tako nema većinu ni u Predsjedništvu niti u Glavnom odboru stranke.
Očekujemo da će u najkraćem mogućem roku biti sazvane sjednice stranačkih tijela, kako bi se mogle donijeti odluke o pokretanju redovnog unutarstranačkog izbornog procesa, odnosno Izborna skupština onako kako to propisuje Statut Hrvatske seljačke stranke.
U ovom politički zahtjevnom trenutku za HSS ključno je da novo stranačko vodstvo bude birano u demokratskom ozračju u kojem će svi članovi HSS-a imati jednaku šansu birati i biti birani, a što predstavlja minimum političkog legitimiteta svake stranke i osnovni preduvjet da se HSS digne iz pepela u kojem smo se našli pogubnim ponašanjem i politikom Kreše Beljaka.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88