„Neženja“ je pomak „Bekrija“ u pop stilu tambure

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Nakon dvadesetak godina rada, te brojnih albuma i nastupa u zemlji i inozemstvu najpoznatiji požeški tamburaški sastav „Bekrije“ napravio je novi glazbeni iskorak u stilu pop tambure. Snimili su novu pjesmu pod nazivom „Neženja“ za koju je autor teksta i glazbe Mario Kronauer Candotti iz Beča, te aranžmana Zvjezdan Marjanović-Zveki. Riječ je o veseloj i zanimljivoj pjesmi, a kuriozitet je da se u njoj nabraja gotovo pedesetak sela u Požeškoj kotlini!

-Pjesma “Neženja” snimljena je u tamburaškom pop stilu s određenim rapp elementima, pa je drugačija od dosadašnjih – kaže kontraš „Bekrija“ Marko Majstorović dodajući da njome  žele zahvaliti svim svojim divnim prijateljima “mladoženjama” koje su ispratili u bračnu luku.

Sada slijedi predstavljanje pjesme na radio-stanicama. Za ovu pjesmu Bekrije planiraju uskoro snimiti spot nakon čega će biti upućen na sve televizije u nas.

Kako smo saznali proteklih dana „Bekrije“ su svoje redove obogatili novim imenom tako da ih je sada šest čime očigledno žele proširiti svoj repertoar. Riječ je o Josipu Bilešiću-Joci, harmonikašu iz novogradiškog kraja, poznatom po nekad popularnom tamošnjem glazbenom sastavu „La boem“.

Komentiraj: