Netaknuta priroda čaglinskog kraja prilika za turizam i zdrav život

Autor: Jelenko Topić

Čaglinski kraj polako postaje sve zanimljivije turističko odredište. Sada je među ostalim u ponudi zanimljiva izletnička tura. Početna točka do Sovskog jezera je imanje Eko-Emić u Ruševu gdje je obilježena planinarska staza prema jezeru u duljini od sedam kilometara. Navedena staza je obilježena u suradnji sa Planinarskim društvom Sokolovac iz Požege.

-Na imanju gosti mogu uživati u  druženju, roštiranju, te proučavati prirodu na poučnoj stazi, dok ljubitelji prirode i planinari mogu poći po Dilj gori sve do Buka gdje će se obilježiti stanica, te nakon pohoda bi se okupili ponovo na imanju Eko-Emić u Ruševu – kažu u Udruzi „Put istina i život“ koji ove programu provode kroz projekt „Golden Valley Croatia“ u cilje gospodarskog razvoja toga kraja.

Pozivaju ljubitelje čiste prirode da se ovdje odmaraju bez stresa, te okrijepe tjelo i dušu.

Pripremaju nadalje predavanja za planinare iz svih bivših republika, zatim izviđače da ovdje provode sve je aktivnosti, te škole radi organizacije sadržaja u prirodi za učenike. Tu su i biciklističke staze.

Pored toga u suradnji sa Udrugom Put postoji mogućnost kupovine kuca, vikendicu ili seoskih imanja u ovom kraju pod izuzetno povoljnim uvjetima što je zasigurno mnogima zanimljivo kada odu u mirovinu.

Razmišljaju i o preradi raznih poljoprivrednih proizvoda čime bi se iskoristili urodi iz vrtova i voćnjaka čaglinskog kraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: