Neslavno završila „slavna“ karijera Mladena Raguža u Hrvatskoj turističkoj zajednici-bio je primljen na odgovorno mjesto djelatnika za projekt brendiranja Slavonije

Nekima možda nije poznato da je Mladen Raguž, nadaleko „visoko moralni“ dobro poznati oporbeni vijećnik u općini Jakšić, imao privilegiju biti zaposlen u Hrvatskoj turističkoj zajednici na određeno vrijeme, na jedinstvenom i jedinom kao takvom radom mjestu u HTZ-u koje je samo za njega sistematizacijom otvoreno i nazvano – djelatnik za projekt brendiranja Slavonije unutar Stručne službe za koordinaciju projekata.

Upravo tako, bio je zaposlen na navedenom radom mjestu od 3.srpnja 2018. do 30.lipnja 2019. godine, a da pri tome nikome nije poznato na kojim je to projektima brendiranja Mladen Raguž radio, te koje su njegove zasluge u novitetima koje je uvela Hrvatska turistička zajednica. Mladen Raguž je mogao, kao veoma stručna i iskusna osoba na različitim razinama dosadašnjeg poštenog i kvalitetnog rada, dati svoj veliki doprinos u Hrvatskoj turističkoj zajednici jer je veoma pravopisno potkovana, koja kvalitetno piše i izvješćuje javnost o različitim temama vezanih za općinu Jakšić, nažalost najčešće bez ikakvog pokrića i argumenata.

U tim njegovim pisanjima tj. lamentiranjima ima jedna velika sreća, a to je da 99 posto onih kojima je to namijenjeno, nije razumjelo što je pisac htio napisati. To što je pisao, a našao se i netko sličan njemu tko je to htio objavljivati, bilo je toliko komplicirano, nejasno, neprobavljivo i preširoko, da gotovo nitko nije razumio.

Zlatno je pravilo novinarstva i medija-pisati kratko, jasno i razumljivo. Nadalje novinari ne bi trebali prenositi nečije traktate radi osobnog zadovoljstva. No to je umijeće takvo kad napišeš tekst da ga razumije dijete od 8 godina i stari čovjek od 80 godina, što navedeni lik nikako nije uspijevao, a stručnu pomoć od nikoga nije zatražio jer očito smatra da je on dovoljno pametan i da je pravi znalac pisane riječi.

Bilo bi jako zanimljivo kada bi gospodin Raguž prezentirao projekte na kojima je radio i koji su ugledali svjetlo dana što bi vrlo rado objavili i na pozega.eu portalu uz uvjet da tu prezentaciju lektorira stručna osoba i da to čitateljima bude razumljivo. Uz to naš uvjet za objavu je da to bude svakome čitatelju razumljiv tekst, a ne traktat dugačak kao pola manje knjige!

Godinu smo dana kao stanovnici Požeštine imali „svog“ čovjeka u Hrvatskoj turističkoj zajednici u osobi Mladena Raguža, a od njega da gotovo nitko nije imao nikakve koristi. On je samo sebi osigurao solidna primanja, u njima uživao i smišljao kako i na koji način da nekoga oblati, a ne da nekoj jedinici lokalne samouprave pomogne u dobivanju bespovratnih sredstava za manifestacije i turistička događanja. Ovaj kraj ima mnogo velikih priredbi, ali je dotični sve vrijeme njegova sjedenja na tom radnom mjestu provodio na terasama nekih ugostiteljskih objekata smišljajući svoje nepovezane priče, te iz institucije gdje je radio nikome ništa nije priskrbio.

Možda malo griješimo kada ovo pišemo. Prema nekim informacijama, Mladen Raguž je jedno izvjesno vrijeme u jednogodišnjoj slavnoj karijeri, bio na „nekakvom“ bolovanju iz kojeg razloga možda i nije mogao dati svoj doprinos kako bi izlobirao određena sredstva nekom gradu ili općini. Nije mogao odraditi posao na koji je primljen ali je zato uredno dok je bio na bolovanju  dolazio na sjednice Općinskog vijeća Jakšića u čemu ga njegova bolest nije sprečavala. U isto vrijeme unatoč „bolesti“ smogao je snage blatiti druge i pisati kojekakve nebuloze iz samo njemu znanih razloga. Pri tome su čudni i ljudi (čitaj oporbena petorka općine Jakšić) koji si dozvole da on njihovim imenima i ugledom briše pod i sramoti sredinu u kojoj žive. Bilo bi umjesno da se distanciraju od njega i počnu misliti svojom glavom.

Ne bi željeli ulaziti u moralnost i odnos prema poslu na koji je bio primljen Mladen Raguž, odnosno na koji način, jer prema nekim informacijama osobe koje su ga primile u Hrvatsku turističku zajednicu zaradile su kao i mnogi drugi, prijave kod USKOK-a i drugih službi jer se nisu ostvarile očekivane želje dotičnog gospodina.

Za sada je dovoljno informacija o liku i djelu Mladena Raguža. Nastavit ćemo o uvaženom gospodinu u nastavku ako to on bude na bilo koji način zatražio i inicirao, da se o njemu još neki detalji iznesu, ne misleći na njegovu ne tako daleku prošlost i rad u instituciji pri Ministarstvu financija po čemu ga nažalost prepoznaje cijeli požeški kraj. 

0 Comment