U nepreglednoj vukovarskoj Koloni sjećanja brojni Požežani /FOTO GALERIJA/

Autor: DK

VUKOVAR / POŽEGA – Kako se i očekivalo, u vukovarskoj Koloni sjećanja ove je godine bio više od 150 tisuća ljudi koji su na ovaj način došli odati počast vukovarskim žrtvama i gradu heroju. 

Uz roditelje, djecu i obitelji poginulih hrvatskih branitelja u Koloni sjećanja bili su predstavnici državnog i crkvenog vrha, jedinica lokalne i regionalne samouprave, udruga te kao najbrojniji, branitelji, građani iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U Koloni sjećanja bili su i brojni Požežani, među kojima su se između ostalih mogli vidjeti i lokalni političari, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Željkom Jakopovićem i Ferdinandom Trohom, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić, predstavnici, članovi povijesnih postrojbi, Trenkovi panduri i Požeška građanska straža, te brojni motoristi i članovi MK Independent i dr.

Svi su se oni sa svijećama u rukama i molitvama, prisjetili nemilog 18.studenog 1991. godine, zasigurno najtragičnijeg i najtežeg dana u hrvatskoj povijesti koja je sjeta okrunjena svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić, nabiskup i metropolit zagrebački.

Zahvaljujemo se kolegi s Radio Vukovara na ustupljenim fotografijama. 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: