Neodgovorno i nesavjesno: U PU požeško-slavonskoj evidentirana tri slučaja kršenja samoizolacije; slijede zakonske sankcije

Autor: D.K.

Mjere opreza vezane za pojavu korona virusa u Republici Hrvatskoj iz dana u dan su sve opsežnije. No, unatoč lavovskom poslu kojeg odrađuje Nacionalni stožer civilne zaštite, velika je odgovornost na svakome od nas. Posebno se to odnosi na osobe koje su dužne biti u samoizolaciji, a u Požeško-slavonskoj županiji ih je više od 80. Nažalost, nisu svi svjesni što nepridržavanje ovih mjera znači za njih same, ali i ostale građane, te se ne pridržavaju naputaka o samoizolaciji.
Na području Požeško-slavonske županije policijski službenici su od 13. do 15. ožujka, zaprimili četiri dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području PU požeško-slavonske, doznajemo iz PU požeško-slavonske.


-Žurno i detaljno smo provjerili sve dojave i prikupili informacije prilikom čega su utvrdili tri slučaja kršenje mjera samoizolacije o čemu će obavijestiti Državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera. Policijska uprava požeško-slavonska apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – navodi se u odgovoru na naš upit je li bilo kršenja mjere samoizolacije na području naše županije.


-Upozoravaju se osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. Također se pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila pozesko-slavonska@policija.hr. Policijski službenici će provjeriti svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije – navodi se nadalje u odgovoru iz PU požeško-slavonske.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: