Nema više muljanja: Policija ima novi uređaj, skeniraju tablice i u trenu znaju sve o vama i vašem vozilu

Autor: D.K.

POŽEGA – Na prometnicama Požeštine ovih je dana novo čudo tehnike. Nema više švercanja s lažnim tablicama ili vožnje mjesecima u neregistriranom automobilu. Ovakve pojave nisu ništa neuobičajeno pa je policija nabavila suvremeni uređaj pomoću kojeg će stati na kraj ovakvim slučajevima.

ANPR sustav za automatsko prepoznavanje i očitavanje registarskih oznaka svakodnevno je na gotovo svim prometnicama u Hrvatskoj. Riječ je o uređaju koji će uvelike olakšati rad policajcima na terenu.

Smješten je na krovu policijskog automobila i sastoji se od dvije kamere pričvršćene magnetima s infracrvenim i normalnim pregledom.

Kamere “skeniraju” registarske pločice i za nekoliko trenutaka policijskim su službenicima dostupne informacije: pripadaju li pločice tom vozilu, jesu li važeće, je li prema vlasniku vozila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ili mu je oduzeta vozačka dozvola, vode li se vlasnik vozila ili osobe koje su legitimirane u tome vozilu u operativnim evidencijama MUP-a, je li za njim raspisana potraga i sl. Dostupne su i informacije o bivšim vlasnicima te i svim drugim korisnicima koji su nekada legitimirani u vozilu, kao suputnici ili vozači.

Snimati se može i kada je policijsko vozilo u pokretu, ispred i iza vozila čak i ako se nalaze bočno zaustavljena ili parkirana.

Uređaj nas može iznenaditi ne samo na službenom nego i na civilnom policijskom vozilu. Na cestama Požeštine u početku će biti oko mjesec dana, nakon toga dolazit će povremeno, a tendencija je da PU požeško-slavonska nabavi i vlastiti uređaj.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot