„Nema odmora dok traje obnova“– intenzivno se izvodi više radova na području općine Jakšić /FOTO/

Autor: DK

Na području općine Jakšić odmora i predaha nema iako je sezona godišnjih odmora. Možda bi iz tog razloga infrastrukturni radovi mogli biti u smanjenom intezitetu ali tamo to nije slučaj. Radi se na više lokacija, izgrađuje, dograđuje, rekonstruira, a kako doznajemo od načelnika općine Jakšić Ivice Kovačevića u pripremi je još nekoliko projekata koji će veoma brzo ugledati svjetlo dana.

Možda bi previše pretjerivali kada bi nabrajali velike i milijunske investicije unazad kraćeg vremena koje su odrađene ili su još u tijeku na području općine Jakšić, koje neke „visoko moralne likove“ to baš ne raduje. Takvima nitko nije kriv što imaju problema sami sa sobom, a oni su toliko nebitni da nisu vrijedni da ih se spominje.

Vratimo se na činjenice i ono što se čini i radi. Unazad nekoliko dana asfaltirane su dvije ulice na području općine Jakšić, ovih bi dana trebalo biti dovršeno asfaltiranje još jedne, odvojak Kolodvorske. Uz te radove intenzivno se radi na dogradnji Vatrogasnog doma u Jakšiću, koja je investicija vrijedna gotovo tri milijuna kuna. Kompleksni su radovi na dogradnji vatrogasnog doma jer je potrebito izvršiti sve pripremne radove u zemlji jer se izgrađuje visoki između ostalog izgrađuje i vatrogasni toranj.

Radi podizanja kvalitete komunalnih usluga svojim građanima, općina Jakšić krenula je u uređenje groblja u Jakšiću.

-U tijeku su radovi na izgradnji i uređenju staze u mjesnom groblju Jakšić, popločava se kockom oko 200 m². Isto tako uređuje se sanitarni čvor u mjesnom groblju Jakšić za potrebe građana – ističe načelnik Kovačević dodajući kako je vrijednost tih radova nešto više 212 tisuća kuna, a izvođač radova tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o.

Za potrebe smještaja, opreme i strojeva Vlastitog komunalnog pogona Općina Jakšić gradi još jedno spremište veličine oko 50 metara kvadratnih.

-Gradi se od armirano betonske konstrukcije obložena sendvič panelima.

Izvođač radova je tvrtka Vilfos d.o.o. iz Jakšića s kooperantima, a vrijednost navedenih radova iznosi 77.700 kuna i financirana je sredstvima Općine Jakšić. Završetak radova očekuje se u roku 10 dana – dodaje načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Pratit ćemo nastavak i drugih radova na području općine Jakšić koje je tiho i samozatajno najavio načelnik Kovačević i javnost izvijestiti o njima.

Komentiraj: