Nema ni „Požeškog kotlića“, pa će Požežani pojedinačno ili u manjim društvima slaviti Praznik rada

Autor: Jelenko Topić

Dugogodišnja izuzetno lijepa tradicija da se u požeškom parku pokraj Orljave organizira gastronomsko-turistička  manifestacija “Požeški kotlić” ove će godine nažalost biti prekinuta. Unazad petnaestak godina to je Turistička zajednica grada Požege organizirala uvijek 1. svibnja kada je neradni dan jer je Praznik rada. Epidemija koronavirusa koja je uzrokovala zabranu svih okupljanja tako je pokosila ovo veliko okupljanje i druženje kako Požežana tako i njihovih brojnih gostiju.

Uz brojne pojedinačne natjecatelje u manifestaciju je bio uključen Lovački savez Požeško-slavonske županije odnosno njihovi članovi koji će kuhali 500 litara čobanca.

Zvonko Miličević, vrsni i dokazani kulinarski “majstor od zanata”

Taj omiljeni specijalitet ovih prostora angažiranjem većeg broja lovaca na čelu s vrsnim i dokazanim kuharom Zvonkom Miličevićem besplatno je redovito podijeljen posjetiteljima manifestacije. Oni koji su željeli mogli su darivati novčani prilog Caritasu Požeške biskupije koji je prikupljeni novac darivao onima u potrebi.

Priredba je, kako je poznato, imala i natjecateljski karakter jer su majstori kuhari njih do pedesetak kuhali čobanac kojega je ocijenilo stručno povjerenstvo, te su im dodijeljene vrijedne nagrade.

Nema sumnje da je „Požeški kotlić“ bio  lijepa i korisna priredba za taj praznik kada su građani imali mogućnost izlaska i druženja, te ga tako proslaviti na otvorenom prostoru uz tamburaše, dobar čobanac i odabranu kapljicu. Nadamo se povratku „Požeškog kotlića“ dogodine na istom mjestu.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88