Nema ispraznih priča: Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2,8 milijuna kuna

Autor: DK

Zrno po zrno pogača. Te bi riječi trebale biti na umu svima onima koji smatraju da bespovratna sredstva nisu dobro došla za provedbu projekata i ulaganje i različite investicije na području gradova i općina. Svaka lipa i kuna je dobro došla za sufinanciranje bilo kojeg projekta i investicija.

Tim povodom na Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju pozvani su čelnici gradova i općina odnosno njihovi zamjenici. Oni su s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisali ugovore za odobrene projekte koji će uveliko biti od velikog doprinosa za razvoj lokalnih zajednica i investicija.

Općini Jakšić, koju je predstavljao zamjenik načelnika Mile Barišić, odobreno je 300 tisuća kuna za sufinanciranje kanalizacijske mreže u naselju Svetinja. U ime grada Pleternice, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić potpisao je ugovor za sufinanciranje rekonstrukcije zgrade buduće Srednje škole Pleternice, faza II u iznosu također od 300 tisuća kuna.
Gradu Lipiku odobreno je 300 tisuća kuna za sufinanciranje pri izgradnji parkirališta uz Gradsko groblje u Lipiku, koji je ugovor s ministricom Žalac potpisao gradonačelnik Vinko Kasana. Za modernizaciju kolnika u Zagradarskoj ulici u Kaptolu odobreno je 200 tisuća kuna koji je ugovor o dodijeli sredstava potpisao kaptolački načelnik Mile Pavičić. Općini Čaglin je odobreno 400 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje nove zgrade primarne zdravstvene zaštite – ambulate koju tamošnji stanovnici dugi niz godina očekuju. Ugovor je potpisao načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Za adaptaciju zgrade Sportskog centra u Kutjevu odobreno je 300 tisuća kuna koji dokument je potpisao o dodjeli sredstava kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. Za pretpostaviti je da će sredstva dobro doći i da će ta zgrada dobiti svoj novi sjaj na još veću radost ako se tamošnji nogometni klub planira u veći rang natjecanja. Gradu Pakracu odobreno je 400 tisuća kuna za sufinanciranje pri rekonstrukciji pješačkih staza u Prekopakri. Ugovor s ministricom je potpisala gradonačelnica Anamarija Blažević. Za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Nurkovac – Stari Brestovac općini Brestovac koju je predstavljao Zdravko Mandić odobreno je 300 tisuća kuna. Općini Velika odobreno je 300 tisuća kuna koji ugovor nije potpisan jer nitko od predstavnika te jedinice lokalne samouprave nije bio na toj svečanosti.

Foto: Gr.D.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »