Neki pohitali u Zagreb s prijavama jer ima prašine i buke, a radovi na zgradama Doma zdravlja izvode se za boljitak svih /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Iako se sve poduzima kako bi pacijenti imali kvalitetnije i primjerenije pružanje zdravstvenih usluga u više zgradama Doma zdravlja u Požegi i Velikoj oni za to nemaju razumijevanja na što nam se požalio ravnatelj te zdravstvene ustanove Marijan Višaticki.

Poodmakli su građevinski radovi u zgradi Doma zdravlja u Velikoj, u sklopu projekta “Dom zdravlja – centar zdravlja”, koja je zgrada vapila za unutarnjom obnovom i uređenjem ordinacija O ČEMU SMO VEĆ PISALI.

U zgradi Doma zdravlja u Velikoj primarno se uređuje interijera ordinacija kojih ima pet, tri obiteljske i dvije dentalne medicine uz prostor patronaže. Kompletno će biti uređeni ti prostori od izmjene podova, gletanja zidova, izmjene rasvjetnih tijela, uređenja sanitarnih čvorova koji nisu od otvorenja zgrade uređivani niti mijenjani, i dr.

Prema riječima ravnatelja Višatickog prostori Doma zdravlja u Velikoj su zadnju put bili uređivani 1983. godine koji su interventno i prema nekim potrebama bili “kozmetički” uređivani. Do sada nije bio omogućen pristup u Dom zdravlja u Velikoj osobama s invaliditetom što se duboko kosi s Pravilnicima Ministarstva zdravstva što će se sad promijeniti.

Kroz EU projekt Dom zdravlja – Centar zdravlja vrijedan 5,8 milijuna kuna te sufinanciranje Požeško-slavonske županije koji će se provoditi u tri faze odradit će se građevinski radovi na još tri lokacije, na objektu Doma zdravlja u Požegi u Ulici Matije Gupca, koja je zgrada izgrađena 1975. godine i koja do sada nije temeljitije obnavljana, te na zgradama u Industrijskoj i Vukovarskoj ulici.

Užurbano se radi kako bi se odradilo sve potrebno u zadanim rokovima. Svakako da ima prašine, buke, rada nekih strojeva i majstora, a izvođači radova rade čak i vikendom kako bi se posao napravio što prije i da što manje smetaju radu ordinacija i pacijentima koji dolaze u liječničke ordinacije. Upravo to smeta nekim pacijentima koji su pohitali slati razno razne prijave u Zagreb s neosnovanim pritužbama što jako žalosti ravnatelja Višatickog koji ima namjeru napraviti samo nešto bolje što će u konačnici biti primjerenije za sve korisnike koji budu u potrebi za zdravstvenim uslugama u tim prostorima.

– Nakon ovih radova na izmjeni vanjske stolarije i uređenja sanitarnih čvorova, kompletnog unutrašnjeg uređenja naši korisnici dobit će puno bolje uvjete boravka u tim prostorima, liječničke ordinacije puno bolje uvjete rada, svi ekonomski isplativije poslovanje sa znatnim uštedama energije i očekivali smo da će pacijenti imati razumijevanja za ovo kratko vrijeme dok traju radovi. No dobili smo nekoliko anonimnih prijava Ministarstvo zdravstva u Zagrebu, u kojima nas pacijenti optužuju da je prašnjavo, da u toaletu nema školjke, a morala je biti izvađena da bi se mogla staviti nova. Prozore smo morali izvaditi da bi stavili nove, neke ordinacije se u potpunosti uređuju da bi bile nove – požalio se ravnatelj Marijan Višaticki, koji je pozvao kako pacijente i zdravstvene djelatnike na strpljenje, jer će radovi biti završeni do kraja svibnja.

-Radovi se ne rade u cijeloj zgradi nego u etapama po katovima, tako da dio ordinacija uvijek nesmetano radi, a tamo gdje se baš izvode radove, treba biti malo strpljiv na zadovoljstvo svih. Radovi se trenutno izvode na drugom katu Doma zdravlja u Požegi u ulici Matije Gubca, u zgradi u Industrijskoj ulici, u Školskom dispanzeru u Vukovarskoj ulici te u Domu zdravlja u Velikoj. Anonimne prijave i predstavke nisu potrebne jer ako želimo boljitak, moramo nešto i “pregurati”, a dio zamišljenog ne može se ostvariti bez građevinskih radova za koje smo dobili sredstva Europske unije. Ne možemo napraviti novi sanitarni čvor i staviti nove školjke, ako ne odstranimo stare – čemu onda predstavke kako nema WC školjki u ambulanti? Žao mi je, ali riječ je o puno poslova i sve će to vrlo kratko trajati – dodaje Višaticki upućujući zahvalu koncesionarima i djelatnicima koji ipak u većini, strpljivo podnose privremene okolnosti.

Foto: D Mirković [FAG id=241691]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88