Nekadašnji turistički kompleks Zvečevo – sjećanje na stara vremena u šumskoj oazi Papuka /VIDEO/

Autor: D.K.

Pogledajte prizore skrivene ljepote nekadašnjeg turističkog kompleksa Zvečevo na Papuku prije razaranja i uništenja u ratnom vihoru. Riječ je o Centru za rekreaciju tvrtke „Rade Končar“ koja je imala više od 20 tisuća radnika u svojim pogonima širom nekadašnje države. Oni su tu dolazili na odmor, imali su povoljne tj. subvencionirane cijene pansiona pa su rado boravile cijele obitelji u ovoj prirodnoj mirnoj oazi okruženoj velikim površinama papučkih šuma.

One danas malo starije generacije jako se dobro sjećaju prirodnih ljepota koje su ih dozivale i privlačile, gdje su u prelijepom okruženju mogli pronaći odmor za umorno tijelo i napaćenu dušu.  Podsjetimo cijeli kompleks imao je čak 320 ležaja, a bio je popunjen kroz cijelu godinu više od 80 posto.

Pored aktivnog odmora za kojega je izgrađena skijaška staza sa vučnicom, te veliko umjetno jezero tu je bilo niz drugih sadržaja počevši od četverostazne automatske kuglane i sportskih terena do zabavnih sadržaja jer je bilo vikenda kada u tamošnjim dvoranama sviraju po tri glazbena sastava. To je bila i poznata lokacija za svečane dočeke novih godina.

Uz to u objektima je bila kongresna dvorana tako da su se tu održavali mnogi skupovi, seminari, edukacije i slično. Navedeni kompleks je imao vlastitu hidrocentralu, uzgajalište pastrmki i drugo.

Na taj dragulj u srcu Papuka u današnjim vremenima podsjećaju ruševine nekadašnjih objekata, te nažalost ostaje samo tužno sjećanje…..

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88