Nekadašnji trgovački centar KTC-a u Kutjevu investicijom i rekonstrukcijom postaje kompostana

Autor: Jelenko Topić

Tvrtka „Korčula invest“ iz Korčule odlučila se za rekonstrukciju i prenamjenu proizvodne zgrade nekadašnjeg trgovačkog centra KTC u Kutjevu u kompostanu za proizvodnju komposta i peletiranog komposta. Ovo je rezultat promjerne vlasništva na tom objektu i pripadajućem zemljištu, a ova poslovna odluka rezultat je procjene da za navedenu proizvodnju na širem području ima dovoljno sirovina.

Imajući u vidu da ovaj ulagač priprema dokumentaciju za prenamjenu objekta zasada nije poznata vrijednost ulaganja, kao ni koliko će radnika biti angažirano na tim suvremenim postrojenjima. Planirana godišnja količina obrade biorazgradivog otpada u kompostani je 26,4 tisuća tona, odnosno 72,33 tone dnevno.

Za navedeni zahvat, postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš provodi Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško–slavonske županije. Sukladno zakonskim propisima postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš uključuje i prethodnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu. Nakon toga se prikuplja ostala dokumentacija kako bi krenulo preuređenje postojećeg objekta.

Površina navedene čestice iznosi 13.453 četvornih metara, a na njoj se nalazi gospodarsko dvorište i posłovna zgrada. Za ovu proizvodnju koristit će se neopasni otpad. Od ukupno proizvedene količine komposta, proizvodit će se oko 6,75 tisuća tona godišnje peletiranog komposta. Proces prihvata otpada, proces kompostiranja i prešanja komposta radit će se u zatvorenom prostoru tj. unutar hale.

Nositelj zahvata će ishoditi dozvolu za gospodarenje otpadom sukladno zakonskim propisima o održivom gospodarenju otpadom, a planirana lokacija zahvata će zadovoljavati opće i posebne uvjete gospodarenja otpadom.

Lokacija ove investicije se nalazi u području gospodarske zone grada Kutjeva, površina proizvodne zgrade je 4.095 kvadratnih metara, a tu je smješteno gospodarsko dvorište veličine 9.358 četvornih metara.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88