Nekadašnji maturanti njih oko 130 okupilo se na jubileju 40 godina završetka srednje škole u Požegi /FOTO/

Proslava 40 godina mature u nekadašnjem Centru za usmjereno obrazovanje „Zvonko Brkić“ u Požegi bio je povod okupljanju te generacije rođenih uglavnom 1960. godine. Prije pet godina imali su okupljanje, sada ih je iz desetak razreda ovdje bilo oko 130. Riječ je o srednjoškolcima ondašnjih usmjerenja jer su oni prva generacija koji su išli u srednju školu po reformi Stipe Šuvara, a to su smjerovi ekonomski, tehnički, medicinski, matematički, pedagoški i drugi.

Okupljanje je i ovaj puta bilo ispred zgrade požeške Gimnazije gdje je nakon zajedničkog fotografiranja bila prozivka nekadašnjih učenika po pojedinim razredima, a nekadašnji profesor Željko Kalafatić prozvao je generaciju elektrotehničara kojima je bio razrednik. Među okupljene je pristigao i Ante Gulin, nekadašnji profesor požeške Gimnazije, koji je odlaskom u Zagreb napravio karijeru u školstvu. Bivši su učenici  pristigli iz svih dijelova Hrvatske, te iz Kanade, Njemačke, Austrije Švicarske i drugih zemalja.

Bila je ovo uspješna generacija jer su mnogi od njih stekli visoku naobrazbu  i akademsku titulu pa ima podosta doktora, inženjera, sudaca, a dvojica su generali HV Miljenko Crnjac i Dragan Bagarić. Uz to bili su nositelji demokratskih promjena, ali i aktivni sudionici Domovinskog rata.

Slavlje obljetnice mature organizirali su Marija Balenović, Vinko Kovačević, Slavica Bekafigo, Ljerka Marukić, Anđelka Kopljar, Zdenka Janković i drugi.

Večernji dio fešte bio je u objektu „Zlatni lug“, a dobroj atmosferi i ugodnom cjelovečernjem  druženju svoj doprinos je dala glazbena skupina „Dado i prijatelji“ izvodeći popularnu zabavnu i narodnu glazbu.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=256626]

0 Comment