Nekadašnja „vruća“ zgrada „Komiteta“ čeka bolje gospodarenje, ali i temeljitu obnovu –protiv nekih korisnika podnijete tužbe

Autor: DK

Nekadašnja zgrada u požeškoj Ulici Dragutina Lermana broj 4, poznatija pod nazivom „Komitet“, sada je u derutnom stanju jer je drvena stolarija istrunula, žbuka otpada sa zidova,a ima i razbijenih stakala na prozorima. Sve to pruža ružnu sliku najužeg središta grada.

To zdanje do početka devedesetih godina prošlog stoljeća bilo je stjecište političkog života nekadašnje općine Slavonska Požega jer su se u njemu donosile najznačajnije političke i kadrovske odluke. Dakako mnogima je donosilo strah od eventualnog poziva na razgovor u ondašnji Komitet partije ili kako se to zvalo „na pranje glave na suho tj. bez vode“.

Danas tom zgradom u državnom vlasništvu raspolaže Ministarstvo državne imovine. Dio poslovnih prostora je iznajmljen, dio je napušten tj. prazan, no vidljivo je da se njima uglavnom loše gospodari jer su neki korisnici zaboravili da zidove ponekad treba barem oličiti kako bi ljepše izgledali!

-Protiv nekih korisnika, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi pokrenulo je postupak radi predaje poslovnog prostora i naplate naknade za korištenje istog. Većina pokrenutih postupaka pravomoćno je dovršena te su izvršene i uplate. U tijeku je reguliranje pravnog statusa sa sadašnjim korisnicima te prikupljanje potrebne dokumentacije – stoji u odgovoru Samostalnog odjela za odnose s javnošću i protokol Ministarstva državne imovine.

Neslužbeno smo saznali da navedeno ministarstvo ima namjeru tu zgradu prodati?!

Više iz kategorije