Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nekadašnja 124 maturanta iz deset razreda pristiglo u grad svoje mladosti 45 godina nakon završetka srednje škole

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Krstanović

Rođeni su 1960. ili 1961. godine, a maturirali srednju školu po ondašnjem sustavu obrazovanja popularno nazvanom Šuvarica 1979. godine. Proslava 45 godina mature u nekadašnjem Centru za usmjereno obrazovanje Zvonko Brkić u Požegi bio je povod njihovom ponovnom okupljanju nakon pet godina. Riječ je o srednjoškolcima ondašnjih usmjerenja jer su oni prva generacija koji su išli u srednju školu po reformi Stipe Šuvara, a to su smjerovi ekonomski, tehnički, medicinski, matematički, pedagoški ni drugi.


Okupljanje je i ovaj puta bilo ispred zgrade požeške Gimnazije gdje je nakon zajedničkog fotografiranja bila prozivka nekadašnjih učenika po pojedinim razredima, a tu je bio i nekadašnji profesor Stjepan Stevo Ćukman(91). Sjećaju se oni još niza profesora kao što su Klapšić, Smolić, Seničar, Šango, Gulin i drugi.


Nekadašnji su učenici pristigli iz svih dijelova naše zemlje, kao napr. braća Darko i Zlatko Irak koji su se ubrzo nakon školovanja odselili u Malinsku na otoku Krku, te još iz niz drugih zemalja.


Bila je ovo uspješna generacija jer su mnogi od njih stekli visoku naobrazbu i akademsku titulu pa ima podosta doktora, inženjera, sudaca, a dvojica su generali HV Miljenko Crnjac i Dragan Bagarić. Uz to bili su nositelji demokratskih promjena, ali i aktivni sudionici Domovinskog rata.
Slavlje obljetnice mature organizirali su Marija Balenović, Vinko Kovačević, Slavica Bekafigo, Ljerka Marukić, Anđelka Kopljar, Zdenka Janković i drugi.


Okupljanje i zajedničko slikanje, pa odvojeno slikanje pristiglih nekadašnjih učenika iz svakog razreda, pogled u neki od školskih dnevnika – sve su to povodi za nebrojne razgovore vršnjaka. Večernji dio fešte bio je u Svečanoj dvorani Gloria gdje ih je zabavljao Mladen Pečić na klavijaturama izvodeći popularnu zabavnu i narodnu glazbu tako da je bilo prilika za poneku veselu pjesmu, ali i ples nekadašnjih maturanata.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.