Nekad smo očekivali da nam se djeca vrate sa bojišnice, a danas su nam srca bolna

Autor: Jelenko Topić

DSC_0934

POŽEGA – Udruga raditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Požega upriličila je tradicionalni predblagdanski susret svojih članova sa područja Požeštine. Okupilo ih se oko 60 zajedno sa gostima među kojima su bili predstavnici grada Požege,Požeško-slavonske županije, policije, udruga iz Domovinskog rata, kao i čelnici roditeljskih udruga iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

Na početku okupljanja oni su položili vijencei zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima požeškog kraja na Trgu 123. brigade HV, a posjetili su spomen-sobu Domovinskog rata gdje im je bojnik u miru Mario Kalan govorio o ratnim danima devedesetih godina na ovim prostorima.

-Nekad smo isčeklivali našu djecu da se jave i vrate sa bojišnice, a danas su nam srce i duša bolni pogotovo pred blagdane- kazala je okupljenima u pozdravnoj riječi predsjednica udruge Kata Ronko. Ona je zaželjela svima čestit Božić i sretnu Novu 2016. godinu.

-Vaša udruga dobro radi, grad će i nadalje davati potporu za njene aktivnosti koje se ogledaju kroz obostrano dobru suradnju- poručio je u ime gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića njegov izaslanik Slaven Paponja.

Roditelji poginulih branitelja i njihovi gosti zadržali su se nekoliko sati na zajedničkom predblagdanskom druženju.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: