Neferović uzvraća: “Rebalans je zbog novca doznačenog Gradu za projekte, na žalost SDP-a i gospodina Ronka koji je godinama obmanjivao građane”

Autor: D.K.

POŽEGA – Nakon što se putem priopćenja za javnost o za danas zakazanoj sjednici Gradskog vijeća Požege oglasio predsjednik županijskog SDP-a Zdravko Ronko, u redakciju je pristigao odgovor gradonačelnika Vedrana Neferovića na njegove prozivke i tvrdnje.

– Današnja sjednica Gradskoga vijeća i rebalans proračuna su zbog sredstava koja su doznačena Gradu Požegi za projekte koji su prijavljeni na raspisane natječaje, poput Gradske knjižnice i čitaonice Požega, ali i više godina iščekivanog nogostupa kroz Jagodnjak koji ćemo realizirati, na žalost po SDP i gospodina Ronka koji je godinama pričao neistine i obmanjivao građane kako je to požeški izlazak na autocestu – pojašnjava Neferović.

– Tko je protiv takvih rebalansa i sredstava u proračunu, protiv je i razvoja Grada Požege, ali i dobrobiti naših sugrađana – dodao je.

– Što se tiče APP-a, zbog javnosti moram reći kako je u Grad stiglo pismo namjere od strane riječkog Autotransa, vlasnika APP-a, koji je iskazao želju za kupnjom gradskog udjela u toj tvrtki. Obveza je svake gradske vlasti odgovoriti jednom gospodarskom subjektu na upit te provesti potrebnu proceduru, a konačna je odluka na gradskim vijećnicima. Oni su ti koji će odlučiti. Isto tako, gradski će vijećnici odlučiti i o zemljištu za parkiralište u Ulici pod gradom. Mi smo odradili proceduru, prema lani usvojenim izmjenama i dopunama GUP-a kojima je ta čestica nedvosmisleno stavljena u namjenu za veliko gradsko parkiralište. Tada, podsjećam, nitko nije bio protiv te odluke. Podsjećam kako je i u tom slučaju odluka na gradskim vijećnicima, a ne na meni – poručuje gradonačelnik Vedran Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: