Nedozvoljeno popravljanje i održavanje vatrenog oružja!

Autor: DK

Oružje 1POŽEGA – U vremenu provedbe akcije dragovoljne predaje oružja i streljiva oni malo neodgovorniji bave se nedozvoljenim “rabotama” baveći se neovlaštenim  popravljanjem i održavanjem vatrenog oružja.

-Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se 60-godišnjak sa područja grada Požege neovlašteno bavi popravljanjem i održavanjem vatrenog oružja zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog – stoji u izvješći Policijske uprave požeško-slavonske.

Iz policije naglašavaju kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne treba odlagati ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi čime se otvara potencijalna mogućnost ugrožavanja života drugih ljudi.

Protiv građana koji oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani ne moraju oružje i eksplozivna sredstva sami donositi u policijske postaje. Želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji a nakon tog poziva doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možet informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

(Foto: Ilustracija, pozega.eu)
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića