Ne sjedajte za upravljač svojih limenih ljubimaca ako ste pod utjecajem alkohola: Policijski službenici neće imati milosti prema takvima!

Autor: D.K.

Policija apelira na sve one koji su konzumirali alkohol da ne sjedaju za upravljač vozila i da se ne upuštaju u avanturu vožnje u alkoholiziranom stanju.

-Zbog nažalost gotovo svakodnevnih izvješća o događajima u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč našim značajnim preventivno-represivnim aktivnostima koje provodimo na tom planu, još jednom apeliramo prema svima koji konzumiraju alkoholna pića: ako pijete nemojte sjedati za upravljač svojih limenih ljubimaca. Uvijek postoji netko od prijatelja koji nije konzumirao isti pa vas može prevesti, tu je i javni prijevoz, a i taksi službe čije su usluge prijevoza na našem području uistinu pristupačne. U svakom slučaju zanemarive u odnosu na posljedice koje mogu nastati sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač – navodi se u apelu Policijske uprave požeško-slavonske.

Proteklog vikenda, točnije, u nedjelju, 22. travnja 2018., pola sata iza ponoći u Ulici hrvatskih branitelja u Požegi, došlo je do slijetanja i prevrtanja na krov osobnog automobila marke „Golf“ požeških registarskih oznaka, o čemu smo već pisali na pozega.eu portalu. U toj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su 23-godišnjak, 24-godišnjak i 29-godišnjak. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile točne okolnosti vezane za nesreću, a kako smo doznali uzrok nemilog događaja su visoke koncentracije alkohola kako kod vozača tako i do suputnika u vozilu.

Još jedan razlog apela policije je i taj što su policijski službenici, u subotu, 21. travnja 2018., oko 23.45 sati, u Ulici Tina Ujevića u Požegi, prilikom kontrole prometa zatekli 45-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Za očekivati je da će policijski službenici provoditi još intenzivnije i strože kontrole vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88