Natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca

Autor: D.K.

kotlic 1POŽEGA – Već tradicionalna manifestacija “Požeški kotlić” održat će se po peti put 1.svibnja u parku kod “Zvečeva” na kojoj će “Majstori kotlića” odmjeriti snage u kuhanju  nadaleko poznatog slavonskog jela.

Direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak pozvala je sve zainteresirane natjecatelje da se jave i uključe u ovu manifestaciju.

-Očekujemo 50-ak natjecatelja kojima će biti osigurano meso, voda, drva i natjecateljska majica. Od natjecatelja se očekuje da sa sobom ponesu dobro raspoloženje i kotlić u kojem će kuhati – naglašava Podoljak.

Dakako da će natjecatelji sa sobom ponijeti i sve one začine koji su presudni krajnjoj kvaliteti i izgledu tog tradicionalnog jela na ovim područjima.

Oni koji se odluče uključiti i zauzeti svoje mjesto na strani natjecatelja trebaju se prijaviti do 26. travnja 2014.  u Turističku zajednicu Grada Požege.

One koji budu došli na manifestaciju u svojstvu posjetitelja očekuje bogata gastronomsko-ugostiteljska ponuda uz zabavni program.

Program započinje 1.svibnja u 10,45.

Prošle su godine bila 44 natjecatelja od kojih je Zdravko Stojčević prvu nagradu dok su drugo i treće mjesto osvojili Dražen Soldo i Željko Soldo.

Više iz kategorije