Natjecanje orača koje je odgodila kiša zakazano za 14. kolovoza

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Natjecanje orača Požeško-slavonske županije koje se trebalo održati 28. srpnja kako je poznao odgođeno je jer je tokom dopodneva toga dana intenzivno padala kiša. Županijska udruga za organizaciju natjecatelja u oranju Požeško- slavonske županije,  Hrvatsko poljoprivredno- šumarska savjetodavna služba i domaćin grad Pleternica, pod pokroviteljstvom Požeško- slavonske županije dogovorili su  da se ono održi u utorak 14. kolovoza ove godine, a to zapravo diktira datum održavanja državnog natjecanja orača za koje pripreme već traju tako da trebaju biti poznati pobjednici županijskih natjecanja koji su sudionici državnog.

 Lokacija županijskog natjecanja je zemljišna parcela d.d. Kutjevo uz cestu Pleternica-Buk.

Natjecatelji se okupljaju od 8.30 sati, slijedi priprema strojeva i probno oranje, te  od 9.30 sati izvlačenje startnih brojeva i postrojavanje traktora. Nakon toga uslijedit će otvaranje natjecanja.

Samo natjecanje započet će u 10 sati, a oko 14 se očekuje proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

– Natjecanje će se održati u oranju traktorima u dvije kategorije, te zasebno u oranju konjskim zapregama – kaže Ivica Prpić, organizator događanja.

Prijave za natjecanje traju u prostorijama Hrvatsko poljoprivredno- šumarske savjetodavne službe u Požegi, Cehovska 8/I mob. 091/488 2 825 ili na mail: ivica.prpic@savjetodavna.hr

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: