Natjecanja nema, pa stanku NK Slavija u Pleternici koristi za obimne zahvate na svojim

Autor: Jelenko Topić

Neočekivana stanka u prvenstvu Treće hrvatske nogometne  lige –istok zbog pojave koronavirusa dobro je došla Pleterničanima. Nogometni klub Slavija iz Pleternice je u najvećim radovima u dugoj klupskoj povijesti zahvaljujući angažiranju čelništva kluba i potpori grada Pleternice, a slični zahvati možda su bili izgradnja svlačionica sedamdesetih godina. Uređena su dva pomoćna terena na nekadašnjem Sajmištu, gdje je instalirana rasvjeta tako da je omogućen rad svim kategorijama i u večernjim terminima nakon škole. Tu bi trebala stići umjetna trava, riješeno je natapanje vodom iz Orljave, a u planu je postavljanje montažnih tribina. Sportski centar Stjepan Zdenko Šivo uz proširenje klupskih prostorija uključujući i svlačionice uskoro će biti svečano otvoren.

Ovu stanku klub je dočekao na 12. mjestu tablice sa 20 bodova, te tu ostaje jer je odluka Hrvatskog nogometnog saveza da se lige toga ranga ne igraju dalje već se zadržava sadašnji plasman kao konačan za ovu sezonu. Došlo do smjene generacije te je momčad doživjela promjene u odnosu na onu koja je igrala u prošlogodišnjem prvenstvu. Ove zime dužnost trenera preuzeo je Robert Dujić iz Slavonskog Broda.

On na raspolaganju ima 18 igrača među kojima se ističu mladi Dominik Dorić i Pavao Nikolić koji su najbolji klupski strijelci sa po osam postignutih golova. Slaviju je napustio samo Roberto Marčinović(otišao u BSK iz Buka), a došao je Ivan Blatančić iz trećeligaša BSK-a (Bijelo Brdo). Mnogo mladih igrača obećavaju u slijedećim sezonama jer žele raditi, te napredovati.

Foto: FB NK Slavija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88