Natjecali se u streljaštvu i kuhanju čobanca, te primili odličja i zahvalnice (foto)

Autor: Jelenko Topić

DSC_0124SIBINJ/BRČINO – Lovačko društvo „Petnja“ iz Sibinja, koje ima i članova iz požeškog i pleterničkog kraja, gospodari županijskim lovištem na Dilj gori uključujući i rubni dio uz Požeško-slavonsku županiju, proslavilo je 25 godina rada. Tim povodom unutar društva njihove četiri lovne jedinice natjecale su se u kuhanju lovačkog čobanca i streljaštvu u metu srnjaka.

Na skupštini društva u domu lovne jedinice „Kuna“ u selu Jakačina Mala usvojen je novi statut, te je sadašnji predsjednik Ivan Rajković imenovan likvidatorom. Damir Rajković odstrijelivši vepra ocijenjenog sa 122 točke primio je za taj trofej zlatnu medalju, a Mato Safundžić, također za vepra sa 112 točaka brončanu medalju.

Za nesebičan doprinos djelovanju i razvoju društva uz ovaj jubilej zahvalnice su primili Ivan Janković, Ivan Števanić, Pavo Godlović i Josip Barišić.

Na natjecanju strijelaca u metu srnjaka nedaleko sela Brčino (tri lovca po tri metka) pobjednik je lovna jedinica „Kuna“ iz Odvoraca sa 69 pogodaka, slijede „Sokolovac“(Brodski Varoš) sa 54, „Srna“ (Slobodnica) sa 53 i „Šljuka“(Sibinj) sa 22 bodova.

Najbolji pojedinac je Dubravko Novaković („Sokolovac“) sa 29 bodova, a slijede Josip Mihelčić („Srna“) sa 27 i Milan Janković („Kuna“) sa 26 bodova.

Ekipa domaćina „Kune“ bila je najbolja i u kuhanju čobanca osvojivši 101 bod, a dalje su se plasirali „Šljuka“ sa 85,“Srna“ sa 75 i „Sokolovac“ sa 60 bodova. Pobjednicima su uručeni pehari, medalje i druge nagrade društva slavljenika.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: