Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj

Autor: D.K.

Od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine otvoren je natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice u Hrvatskoj. U organizaciji je Ministarstva poljoprivrede, hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, Jutarnjeg lista kao medijskog pokrovitelja te sponzora Zagrebačke banke i Konzuma.

Izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želi se nagraditi i promovirati rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni, ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

Za tri najbolja mlada poljoprivrednika Zagrebačka banka osigurat će novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna. Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Za pobjednike i dvadeset najbolje plasiranih poljoprivrednika organizirat će se put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika.

Više detalja o natječaju i načinima prijave može se pronaći na poveznici: https://suncanaglavak.eu/prijavite-se-za-najboljeg-hrvatskog-mladog-poljoprivrednika-ili-poljoprirednicu-2021/ i https://form.jotform.com/210121714286345.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek