Natječaj raspisan, dokumentacija spremna, izgradnja požeškog Poduzetničkog inkubatora u proljeće

Autor: S.P.

POŽEGA –  Grad Požega spremno je dočekao natječaj Ministarstva poduzetništva i 1. listopada prijavit će projekt Poduzetničkog inkubatora, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar. Nadaju se kako će radovi na izgradnji inkubatora vrijednog 16 milijuna kuna krenuti već na proljeće.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Požega ima u ovom trenutku spremnu svu dokumentaciju i 1. listopada poslat ćemo prijavu u Ministarstvo. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata gdje smo od početka od kraja riješili dokumentaciju te otvorili i pitanje definiranja Poduzetničke zone. Naime, određena problematika se odnosi na utvrđivanje prava Crkvi koja je podnijela zahtjev za povrat oduzetnih čestica u obuhvatu buduće Poduzetničke zone te do okončanja postupka povratka nije moguće riješiti provedbu parcelacijskog elaborata. S građanima koji imaju čestice u tom dijelu dogovorili  sve smo dogovorili i svi procesi su provedeni. Ostaje još ovaj dio koji nas u ovom trenuku zaustavlja u definiranju do kraja Poduzetničke zone, ali inkubator zbog toga neće trpjeti jer imamo gradsko zemljište koje smo pripremili za tu namjenu i projekt će biti prijavljen na vrijeme,” rekao je gradonačelnik Neferović dodajući kako se nada da  će Grad Požega konačno biti snažna potpora poduzetnicima i svima koji imaju ideje i žele se upustiti u poduzetničke vode. “Grad nije taj koji će zapošljavati i otvarati radna mjesta, ali Grad je taj koji stvara uvjete. S ovim potezom pokazujemo kako to u praksi treba izgledati – naglasio je gradonačelnik Neferović.

Pročelnik Upravnog odjela za europske integracije dr.sc. Marko Šostar rekao je da je natječaj otvoren sve do 31. prosinca ove godine, no Odjel neće čekati s prijavom, nego će to obaviti već 1. listopada.

dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije

-Pred nama je dva tjedna intenzivnog posla kako bi sve pripremljeno prilagodili obrascima. Sredstva su ograničena, ukupno na razini Hrvatske je 380 milijuna kuna s tim projekti mogu ići do 20 milijuna kuna, pa je jasno kako će biti odabrano 15-tak projekata na razini cijele Hrvatske. Konkurencija će biti velika, ali upravo iz tog razloga želimo biti među prvima koji će predati kvalitetnu prijavu i ne sumnjam da će doći do realizacije ovog projekta. Očekujem kako ćemo rezultate znati već ove godine, a na proljeće krenuti s investicijom – istakao je Marko Šostar.

Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna, a prema najavama natječaja projekt bi trebao biti financiran 85 posto iz EU fondova EU, a 15 posto bi osigurao Grad Požega.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot