Natječaj raspisan, dokumentacija spremna, izgradnja požeškog Poduzetničkog inkubatora u proljeće

Autor: S.P.

blankPOŽEGA –  Grad Požega spremno je dočekao natječaj Ministarstva poduzetništva i 1. listopada prijavit će projekt Poduzetničkog inkubatora, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar. Nadaju se kako će radovi na izgradnji inkubatora vrijednog 16 milijuna kuna krenuti već na proljeće.

blank

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Požega ima u ovom trenutku spremnu svu dokumentaciju i 1. listopada poslat ćemo prijavu u Ministarstvo. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata gdje smo od početka od kraja riješili dokumentaciju te otvorili i pitanje definiranja Poduzetničke zone. Naime, određena problematika se odnosi na utvrđivanje prava Crkvi koja je podnijela zahtjev za povrat oduzetnih čestica u obuhvatu buduće Poduzetničke zone te do okončanja postupka povratka nije moguće riješiti provedbu parcelacijskog elaborata. S građanima koji imaju čestice u tom dijelu dogovorili  sve smo dogovorili i svi procesi su provedeni. Ostaje još ovaj dio koji nas u ovom trenuku zaustavlja u definiranju do kraja Poduzetničke zone, ali inkubator zbog toga neće trpjeti jer imamo gradsko zemljište koje smo pripremili za tu namjenu i projekt će biti prijavljen na vrijeme,” rekao je gradonačelnik Neferović dodajući kako se nada da  će Grad Požega konačno biti snažna potpora poduzetnicima i svima koji imaju ideje i žele se upustiti u poduzetničke vode. “Grad nije taj koji će zapošljavati i otvarati radna mjesta, ali Grad je taj koji stvara uvjete. S ovim potezom pokazujemo kako to u praksi treba izgledati – naglasio je gradonačelnik Neferović.

Pročelnik Upravnog odjela za europske integracije dr.sc. Marko Šostar rekao je da je natječaj otvoren sve do 31. prosinca ove godine, no Odjel neće čekati s prijavom, nego će to obaviti već 1. listopada.

blank

dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije

-Pred nama je dva tjedna intenzivnog posla kako bi sve pripremljeno prilagodili obrascima. Sredstva su ograničena, ukupno na razini Hrvatske je 380 milijuna kuna s tim projekti mogu ići do 20 milijuna kuna, pa je jasno kako će biti odabrano 15-tak projekata na razini cijele Hrvatske. Konkurencija će biti velika, ali upravo iz tog razloga želimo biti među prvima koji će predati kvalitetnu prijavu i ne sumnjam da će doći do realizacije ovog projekta. Očekujem kako ćemo rezultate znati već ove godine, a na proljeće krenuti s investicijom – istakao je Marko Šostar.

Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna, a prema najavama natječaja projekt bi trebao biti financiran 85 posto iz EU fondova EU, a 15 posto bi osigurao Grad Požega.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića