Nastupi Požežana na prvoligaškim utakmicama

Autor: J.M.D.

Gabrijel Boban

Gabrijel Boban

Na večerašnjoj utakmici 1.kola 1. HNL-a između HNK Rijeke i NK Zagreba svoje snage, stečena znanja i umijeća odmjeriti će čak tri naša mlada nogometaša iz požeškog kraja.

Za NK Zagreb zaigrati će 24-godišnji Gabrijel Boban, koji je nogometnu karijeru započeo u Kamen Ingradu, a nastavio u Virovitici, Vinogradaru i Pomorcu. Osim što je ostao zapamćen u Pomorcu zahvaljujući njegovim pogotkom u zadnjim minutama protiv Radnika iz Sesveta, Pomorac je ostao u drugoj ligi. Boban je u tom dijelu prvenstva bio i drugi najbolji strijelac 2. HNL sa 18 postignutih pogodaka.

U NK Zagrebu  odnedavno igra i 21-godišnji perspektivni  Matias Šulc, koji je u NK Zagreb stigao iz ŠNK Slavonije, dok je prije toga igrao u dresovima domaćih nogometnih klubova iz Požeštine, Jakšića, Papuka iz Velike i Požege.

Matijas Šulc

Matias Šulc

Na protivničkoj strani, u dresu HNK Rijeke svojim će se sugrađanima boljom igrom pokušati suprostaviti 20-godišnji Matej Mitrović, bivši igrač  Papuka i Cibalije. Mitrović se smatra jednim od najboljih stopera, a sa Rijekom je osvojio i Hrvatski nogometni kup, kada je zabio i svoj gol prvijenac upravo u finalnoj utakmici Kupa protiv Dinama.

Matej Mitrović

Matej Mitrović

Ovi, ali i mnogi drugi igrači pokazuju koliko je dobrog i talentiranog kadra proizašlo iz klubova sa područja naše županije posebice kad se uzme i angažman mladog nogometaša Filipa Uremovića koji je nogometnu karijeru od prošle godine nastavio u Cibaliji u kojoj je počeo igrati za prvi sastav a nastupio je jučer na prijateljskoj pripremnoj utakmici između ŠNK Slavonije i NK Cibalije u Požegi.

Preostaje nam samo poželjeti im sreću kako bi im nogometna karijera bila na razini koja će im omogućiti igru i na nogometnim terenima izvan Lijepe naše.

Večerašnja utakmica u Rijeci počinje u 19 h, koja se može izravno pratiti preko live streama.

Filip Uremović

Filip Uremović

Više iz kategorije