Nastupaju tamburaši iz sedam osnovnih škola

tamburaPOŽEGA – Organizacijski odbor Dječjeg festivala tambura kojemu je domaćin Osnovna škola Julija Kempfa priprema ovog četvrtka 16. svibnja od 10 sati a drugi takav festival, a pokrovitelj mu je grad Požega.

-Nastupit će orkestri sedam škola s podfrčja kontinentalne Hrvatske i to: OŠ „Antun Mihanović“ iz Nove Kapele- Batrine,OŠ „Bogoslav Šulek“ iz Vranovaca pokraj Sl. Broda, OŠ Martijanec, OŠ „Ivan Filipović“  iz Velike Kopanice, OŠ „Stjepan Radić“ iz Čaglina, OŠ „Braća Radić“ iz Martinske Vesi, te domaćin OŠ „Julija Kempfa“ tako da ukupno sudjeluje 120 učenika- ističe predsjednik Organizacijskogg odbora Nenad Kovačević.

Festival je natjecateljskog karaktera i za tu priliku dodijeliti će se nagrade: 1. tambura prim majstora Zarića iz Vinkovaca, 2. 1000 kuna, te 3. 500 kuna, a nagrade je osigurao pokrovitelj grad Požega.

Svi orkestri izvodit će po dvije skladbe ili pjesme, jedna zadana i jedna po vlastitom odabiru iz šireg orkestralnog repertoara, te repertoara popularnih novih ili starih pjesama.

Izvođenje skladbi i ocjenu njihove uspješnosti prati će žiri u sastavu:Slavko Franjo Batorek, prof. i dugogodišnji dirigent i voditelj tamburaške škole Batorek iz Osijeka, Damir Butković, vrsni berdaš i dirigent Brodskog tamburaškog orkestra iz Slavonskog Broda i Saša Botički, prof. i glazbeni pedagog u Glazbenoj školi Požega.

0 Comment

Send a Comment